Κρητικός κάνει μήνυση γιατί αμφισβητείται… το Άγιο Φως

Κρητικός κάνει μήνυση γιατί αμφισβητείται… το Άγιο Φως

Μηνυτήρια αναφορά κατάθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ένας Κρητικός μηχανικός -όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1- για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Ο Χανιώτης καταγγέλλει όσους διατείνονται πως το Άγιο Φως ανάβει με φυσικά μέσα και ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας από τα Χανιά ζητά από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που αφορούν τη διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος αλλά και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αφορμή σύμφωνα με τον ίδιο ήταν το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στις 18.3.2019 που προέβαλε δήλωση του Μητροπολίτη Ιεραπόλεως – σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφο, του Αρχιεπισκόπου Γ.Θ. και του πρώην Αρχιεπισκόπου Ασκάλωνος Ν. – πρώην σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου, σύμφωνα με τις οποίες το Άγιο Φως ανάβει με αναπτήρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, όπου περιέχονται μαρτυρίες που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Άγιο Φως. Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά, είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας. Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Αναλυτικά το έγγραφο της μήνυσης:



Πηγή: Zarpanews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter