Επίτροποι Ε.Ε: Κρίνεται ο τίτλος του Μαργαρίτη Σχοινά – Μετεξεταστέα λόγω προσφυγικού η Σουηδή υποψήφια!

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου από την Ελλάδα Μαργαρίτη Σχοινά με επίδικο θέμα τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του.

Η «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από μεμονωμένους ευρωβουλευτές αλλά και πολιτικές ομάδες της Αριστεράς και των Οικολόγων. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ως φυσικό πρόσωπο, έχει την απόλυτη αποδοχή αλλά τα μέλη της επιτροπής κρίσης αναμένεται να ασκήσουν έντονη κριτική όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αποσαφηνίσει το περιεχόμενο του και να τον αλλάξει.

Εν τω μεταξύ πέρα των αναμενόμενων δυσκολιών προέκυψε ένα ζήτημα που κανένας δεν είχε υποψιαστεί.

Μετεξεταστέα έμεινε η Σουηδή υποψήφια για το χαρτοφυλάκιο των Μεταναστευτικών Ζητημάτων Ύλβα Γιούχανσον. Η Επιτροπή δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις της αναφορικά με το πώς σκέφτεται να δράσει για να εκπληρώσει τα νέα της καθήκοντα.

Στην πρώην υπουργό από τη Σουηδία δόθηκε κατάλογος ερωτήσεων που θα πρέπει να απαντήσει γραπτώς. Αν η επιτροπή δεν μείνει ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που θα πάρει η Γιούχανσον θα περάσει από νέα ακρόαση.

Μεταξύ των ερωτήσεων που της τέθηκαν είναι:

• Εάν σκοπεύει να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα κράτη μέλη της Ένωσης που παραβιάζουν τα κεκτημένα του Συνθήκης Σένγκεν και κάνουν εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους.

• Πρέπει όλα τα κράτη μέλη να αναγκαστούν να δεχθούν αιτούντες άσυλο που ανακατανέμονται εντός της ΕΕ;

• Πώς θα καταστεί η ΕΕ αποτελεσματικότερη ώστε να διασφαλίσει ότι τα άτομα που δεν έχουν άσυλο εγκαταλείπουν την Ένωση;

• Για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου αρκεί απλή πλειοψηφία ή θα πρέπει να ισχύει η αρχή της ομοφωνίας;

• Τι θα προβλέπει το νέο σύμφωνο της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση;

• Με ποιόν τρόπο θα αναλάβει η ΕΕ τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο;  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.