Κρίση δίχως έλεος

Κρίση δίχως έλεος

Μπορεί οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επαίρονται ότι διασώζουν την οικονομία, τα νοικοκυριά όμως φαίνεται να έχουν τελείως διαφορετική άποψη.

Oταν ο υπουργός (υπό) Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης αυτοθαυμάζεται στα κανάλια ότι οι Ελληνες μες στην πανδημία δεν ξοδεύουν και μπορούν και αποταμιεύουν, αλλά ταυτόχρονα η έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει ότι το 81,8% των νοικοκυριών δεν μπορεί να βάλει στην άκρη ούτε 1 ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Η έρευνα είναι αποκαλυπτικότατη για το τι έχει καταφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε δεκαεννιά μήνες.

Ας δούμε μερικά νούμερα που αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη. Για το 43,4% των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα διαρκεί μόνο 19 ημέρες! Κατά 11,5% μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών, ενώ κατά 27,2% μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών που βασίζεται σε έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Το 52,8% των νοικοκυριών θεωρεί τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας «ανεπαρκή» ή «μάλλον ανεπαρκή», ενώ το 27,9% έχει τουλάχιστον ένα μέλος στην ανεργία.

Η ψαλίδα της οικονομικής ανισότητας άνοιξε καθώς ένα στα τέσσερα νοικοκυριά παραμένει στα όρια της φτώχειας, ενώ αυξήθηκαν ελαφρά αυτά που ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτά προτού αρθούν τα μέτρα-ασπιρίνες, των οποίων έχει ήδη προαναγγελθεί η λήξη. Αποκαλύπτεται σε όλο της το φάσμα η έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη για στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κάτι όμως που αν δεν αλλάξει άμεσα, θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter