Κρίση Μητσοτάκη-Κικίλια και κυβέρνηση στο μπλέντερ

Κρίση Μητσοτάκη-Κικίλια και κυβέρνηση στο μπλέντερ

Σε πλήρη σύγκρουση βρίσκονται κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης με θέμα την πορεία της πανδημίας –ιδιαίτερα στην Αττική- και τα πολύ ανησυχητικά στοιχεία που οδηγούν αναγκαστικά σε νέα μέτρα, άποψη που υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας αιφνιδίασε σήμερα τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δηλαδή τον πρωθυπουργό και τους περί αυτών όπως και τον Άδωνη Γεωργιάδη όταν το πρωί (8:30) προανήγγειλε μέσω του OPEN νέο σκληρό lockdown με βάση τα στοιχεία που του παρουσιάζονται από τους ειδικούς.

Η είδηση αυτή κατέλαβε εξ απήνης το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη που ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε χαλάρωση μέτρων.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως αμέσως μετά την πρωινή συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια, o υπουργός Υγείας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για το ότι δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει πως εκείνος είναι ο αρμόδιος υπουργός που έχει την ευθύνη, αφήνοντας έτσι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Ας σημειωθεί επίσης πως η πρωινή συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο OPEN δεν είχε προαναγγελθεί στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ από την προηγούμενη ημέρα, με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να λαμβάνουν τη σχετική ειδοποίηση την τελευταία στιγμή, δηλαδή το πρωί της Τρίτης.

Για το λόγο αυτό και ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκε το πρωί – αμέσως μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια- ξαφνιασμένος αλλά και εκνευρισμένος.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 9, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο ΣΚΑΪ όπου, κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Κικίλια…

Ο υπουργός δεν μπορούσε να κρύψει την ενόχλησή του, και τον εκνευρισμό του ακόμα και προς τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, που ζητούσαν ην τοποθέτησή του… «Εφόσον το είπε, τι να σχολιάσω εγώ;» ήταν η πρώτη αντίδραση του, εμφανώς ξαφνιασμένος και αμήχανος.

«Αν ο υπουργός Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», υποστήριξε εμφανώς παίρνοντας αποστάσεις προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», συμπλήρωσε με εκφράσεις που δηλώνουν απόλυτη διαφωνία.

Είπε μάλιστα πως κατά τη δική του γνώμη, ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

Μετά πάντως και την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετείχαν, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια, ο καθηγτής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αποφασισμένος προεξοφλώντας νέα μέτρα, σημειώνοντας, ωστόσο, πως αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής.

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, παρατέθηκαν τα δεδομένα και ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, στη δήλωσή του στην κάμερα, άφησε να εννοηθεί πως τα νέα πρόσθετα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Lockdown τύπου Μαρτίου αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι για την Αττική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter