Κρίση ρατσισμού από τον Νίκο Μάνεση «on air» (Audio)

Κρίση ρατσισμού από τον Νίκο Μάνεση «on air» (Audio)

Μπορεί η δημοσιογραφική δεοντολογία να απαγορεύει κάθε διάκριση και ρατσισμό, να παραπέμπει στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά για ορισμένους αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ανάλογη ήταν η «τοποθέτηση» του Νίκου Μάνεση στο ραδιόφωνο του Alpha που πέρασε σε ένα ρατσιστικό κρεσέντο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όπου στην αναφορά του ρεπόρτερ για ανάγκη γιατρών στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Χίο, βρήκε ευκαιρία να στρέψει τη συζήτηση κατά των ισλαμιστών μεταναστών.

Και μπορεί να πει πως δεν εννοούσε όλους αλλά ο λόγος του ισοπέδωνε τους πάντες στρέφοντας την κοινωνία κατά ταλαιπωρημένων προσφύγων που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα.

Και μπορεί, είναι λογικό, να γίνεται προσπάθεια να παρεισφρήσουν ιδεολογίες και φανατισμοί μεταξύ των προσφύγων, ξένοι προς το ανθρώπινο δράμα, ο λόγος του Νίκου Μάνεση ωστόσο δεν απέχει καθόλου από το λόγο της ακροδεξιάς που θέλει να στρέψει τις κοινωνίες κατά των συνανθρώπων μας που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να σωθούν.

Παραθέτουμε το απόσπασμα:

Ρεπόρτερ:

Σήμερα για να δικαιολογήσει την παρέμβαση των ΜΑΤ θυμήθηκε τον κορονοϊό και τι μας λέει: Κάνω τις κλειστές δομές που θα γίνουν για έξι μήνες, για να σας προστατεύσω μετά από έξι μήνες από τον κορονοϊό. Και δεν κάνει κάνει το αυτονόητο Νίκο, να στείλει 100 γιατρούς στη Χίο. Ούτε αυτό δεν είναι ικανή να κάνει ρε Νίκο.

Νίκος Μάνεσης

Εγώ είχα δει έναν άλλον ιό που με ανησύχησε πάρα πολύ, έναν ισλαμικό ιό, είδα. Όταν είδα κάποιους πρόσφυγες ή μετανάστες, νεότατους, κοντοκουρεμένους, σφριγηλότατους, φρεσκοξυρισμένους, με ipad τα οποία δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω εγώ, εκεί άρχισα να ανησυχώ. 

Ο λόγος ήταν για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών και ο δημοσιογράφος κατάφερε να ισοπεδώσει στην κυριολεξία το θέμα, στρέφοντας τη συζήτηση από τις ευθύνες της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να κρύβονται ισλαμιστές…

Τέτοιο «ραδιοφωνικό χειρουργείο» πολλοί ακροδεξιοί θα ζήλευαν!   

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1232604513703518208

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter