Κρίση στις σχέσεις τους – Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Ιταλία

Κρίση στις σχέσεις τους – Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Ιταλία

Κρίση περνάνε οι σχέσεις Γαλλίας – Ιταλίας μετά την στήριξη της Ρώμης στο αντικυβερνητικό κίνημα των κίτρινων γιλέκων.

Ως αντίποινα η Γαλλία προχώρησε στην ανάκληση του πρεσβευτή της στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταλογίζει στην Ιταλία «επιπρόσθετη και απαράδεκτη πρόκληση» η οποία δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική περίοδο.

«Η Γαλλία έχει υπάρξει, επί μήνες, αντικείμενο επαναλαμβανόμενων και ανεδαφικών επιθέσεων, και εξοργιστικών ανακοινώσεων», σημειώνει η γαλλική διπλωματία, αφήνοντας αιχμές πως η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να «εργαλειοποιήσει» την σχέση της με το Παρίσι ώστε ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Το Παρίσι χθες κατηγόρησε τον Ιταλό υπουργό Λουίτζι Ντι Μάιο για υπονόμευση των σχέσεων των δύο Ευρωπαίων γειτόνων.

«Αυτή η νέα πρόκληση είναι απαράδεκτη μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ κατά την ημερήσια ενημέρωση δημοσιογράφων.

«Ο κος Ντι Μάιο, που φέρει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίζει να μην υπονομεύει, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες ανάμιξης, τις διμερείς μας σχέσεις, για το κοινό συμφέρον Γαλλίας και Ιταλίας».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια στάση στη Γαλλία και συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος των «κίτρινων γιλέκων» Κριστόφ Σαλενσόν και υποψηφίους της αντικυβερνητικού κινήματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter