Κρίσιµη για τις ζωές µας η µάχη των ευρωεκλογών

Κρίσιµη για τις ζωές µας η µάχη των ευρωεκλογών

Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουµε στις ευρωεκλογές για την Ευρώπη που θέλουµε και για την Ελλάδα που θέλουµε µέσα στην Ευρώπη. Ψηφίζουµε για µια καλύτερη ζωή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον πήχη για τις ευρωεκλογές στο 33%, οκτώ ποσοστιαίες µονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές, βλέποντας την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές πολιτικές. Με βάση και αυτό το δεδοµένο επαφίεται στους πολίτες να σκεφτούν αν θέλουν µια Ν∆ και έναν Κυριάκο Μητσοτάκη να το παίζει νικητής στις ευρωεκλογές ή θέλουν να του δώσουν ένα δυνατό µήνυµα και να ηττηθεί. Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ψηφίζουµε για την επόµενη ηµέρα. Και αναρωτήθηκε εάν θα έχουµε ένα νέο Ταµείο Ανάκαµψης και τι Κοινή Αγροτική Πολιτική θα έχουµε.

Και τα δύο είναι ερωτήµατα που δείχνουν γιατί πρέπει να καταψηφιστεί η Ν∆ και να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία. Γιατί χρειαζόµαστε ένα διαφορετικό Ταµείο Ανάκαµψης που θα διαφέρει από τη διαχείριση του σηµερινού από τη Ν∆ καθώς µέχρι σήµερα έχει στηριχθεί µόλις το 0,02% των µικροµεσαίων επιχειρήσεων και όλα τα χρήµατα κατευθύνονται σε λίγους και ισχυρούς. Χρειαζόµαστε όµως και µια διαφορετική Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους παραγωγούς µε ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί η Ν∆ ντροπιάζει τη χώρα µας στην ΕΕ. Σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλογίζει πρόστιµο στην Ελλάδα 283 εκατ. ευρώ για κακή διαχείριση πληρωµών αγροτικών ενισχύσεων από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θέτει σε δωδεκάµηνη επιτήρηση. Το γεγονός της επιτήρησης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ καθιστά τη χώρα µας την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οργανισµός που πληρώνει αγροτικές ενισχύσεις µπήκε σε ευρωπαϊκή εποπτεία.

Ταυτόχρονα δεν πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη καταδίκη της χώρας µε ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θέµατα του κράτους δικαίου. Τόσο φιλοευρωπαϊκή και µεταρρυθµιστική κυβέρνηση είναι η Ν∆, το κόµµα που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις και στην οικογενειοκρατία και οι πολιτικές του φέρνουν κοινωνική αδικία αντί για κοινωνική δικαιοσύνη.

Το κορυφαίο όµως το είπε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ζήτησε ψήφο στις ευρωεκλογές για να έχουµε συνέχιση της σηµερινής οικονοµικής πολιτικής. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να καταψηφιστεί, για να µη συνεχιστoύν αυτή η άδικη οικονοµική πολιτική και η ακρίβεια. Αυτή η πολιτική, που έχει φέρει τη χώρα µας στην πρώτη θέση στην ΕΕ σε ληξιπρόθεσµες οφειλές νοικοκυριών, στη δεύτερη θέση στον πληθωρισµό τροφίµων, στη δεύτερη χειρότερη θέση σε αγοραστική δύναµη µε απόκλιση 33% από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο, στη δεύτερη θέση σε έµµεσους φόρους προς ΑΕΠ µε ρεκόρ 25ετίας, πρέπει να σταµατήσει τώρα.

Και θα σταµατήσει αν η όλο και περισσότερο διογκούµενη δυσαρέσκεια των πολιτών από τις κυβερνητικές πολιτικές διοχετευθεί σε αριστερή, προοδευτική καιΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ δηµοκρατική κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία ως κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόµου για την ακρίβεια.

Πρόταση που µηδενίζει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη, όπως επιτυχηµένα έκαναν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που καταπολεµούν την αισχροκέρδεια στην πηγή της, που θεσπίζουν πλαφόν κέρδους στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύµατος, στα τρόφιµα και τα αγροτικά εφόδια, που µειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιµα. Με φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των υπερκερδών εταιρειών διύλισης και ηλεκτρικής ενέργειας. Για να σταµατήσει η ασυδοσία τους. Γι’ αυτό στις 9 Ιουνίου ψηφίζουµε ευρωπαϊκά και προοδευτικά για µια καλύτερη ζωή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter