Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στο Νταβός με Λαγκάρντ και Μοσκοβισί

Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στο Νταβός με Λαγκάρντ και Μοσκοβισί

Δύο κρίσιμες συναντήσεις θα έχει σήμερα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του ελληνικού χρέους και της παραμονής ή μη του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα. 

Θέματα που είναι έτσι κι αλλιώς είναι αλληλένδετα αφού η πλευρά του Ταμείου έχει διαμηνύσει πως το ένα είναι συνάρτηση του άλλου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στις 15:00 ώρα Ελλάδος ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και μία ώρα μετά στις 16:00 θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και με τη βούλα του Eurogroup με τις δύο αυτές συναντήσεις ανοίγει, εντός της Ε.Ε., και τυπικά ο μακρύς κύκλος της συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το Ελληνικό χρέος.

Μια συζήτηση που αναμένεται να διεξαχθεί παράλληλα με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που υπολείπονται από την τρίτη αξιολόγηση αλλά και εκείνων της τέταρτης που ακολουθεί.

Ωστόσο οι πάντες παραδέχονται ότι πλέον το κρίσιμο δεν είναι τα προαπαιτούμενα “τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας” παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος αλλά οι αποφάσεις για το χρέος που θα δείξουν το δρόμο και στο Ταμείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter