Κρίσιμη ώρα στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Κρίσιμη ώρα στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες του μέχρι στιγμής, με αντίπαλο τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, δίνει απόψε ( 22:00) για τη Euroleague ο Παναθηναϊκός, καθώς για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ διακυβεύεται η είσοδος στα πλέι οφ.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία του στην οκτάδα, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάμπεργκ αύριο ( 21:00) με στόχο να παραμείνει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με τη Ρεάλ με 14 νίκες – 10 ήττες και βασική επιδίωξή του θα είναι να πάρει το ροζ φύλλο. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι «πράσινοι» έχουν το δύσκολο έργο να υπερασπιστούν μια μικρή υπέρ τους διαφορά, το +2 συγκεκριμένα (82-80) από τη νίκη απέναντι στους Ισπανούς στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες και όλοι στο «πράσινο στρατόπεδο» γνωρίζουν πως θα χρειαστούν «διπλά» στις εναπομείνασες 6 αγωνιστικές, καθώς ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας παραμένει εφικτός στόχος. Καθώς η 4η Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται την 3η Φενερμπαχτσέ, ο νικητής της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός είναι πιθανό να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Ο Πασκουάλ, πάντως, έχει κοουτσάρει πολλές φορές την -πρώην ομάδα του- Μπαρτσελόνα στη έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του για ματς στην «καυτή» ατμόσφαιρα του “Wizink Center”.

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν ξεχάσει την ήττα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία (67-65), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Η διαφορά είναι πως προπονητής της ομάδας του Νίκου Ζήση τότε ήταν ο Αντρέα Τρινκιέρι, ενώ την Παρασκευή στο ΣΕΦ στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα κάθεται ο Λούκα Μπάνκι. Οι Γερμανοί έχουν μείνει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα: Η 13η θέση, με 9 νίκες – 15 ήττες, δεν τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα οκτάδας. Η επιστροφή του Ντάνιελ Χάκετ, ενός παίκτη που αγαπήθηκε πολύ στον Ολυμπιακό, αναμένεται με ανυμονησία στον Πειραιά, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης περιμένει να ξαναδεί από κοντά τον κουμπάρο του, Νίκο Ζήση. Φαβορί είναι αδιαμφισβήτητα οι Πειραιώτες, οι οποίοι θα πρέπει πάντως να δείξουν τη δέουσα προσοχή, αφου ο ενθουσιασμός για το νικηφόρο πέρασμα από το ΟΑΚΑ, την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσε να διασπάσει τη συγκέντρωση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν έναν καλύτερο λόγο να γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να δουν δηλαδή για πρώτη φορά από κοντά σε ευρωπαϊκό ματς τον νεοαποκτηθέντα Μπόμπι Μπράουν.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Euroleague για σήμερα, Πέμπτη, 8 Μαρτίου έχει ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Κίμκι (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Βαλένθια (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter