Κρίστιαν Ερικσεν: Υπέροχο γκολ τρία χρόνια μετά την ανακοπή καρδιάς – Οι γιατροί έλεγαν πως δεν θα ξαναπαίξει μπάλα (Videos)

Κρίστιαν Ερικσεν: Υπέροχο γκολ τρία χρόνια μετά την ανακοπή καρδιάς – Οι γιατροί έλεγαν πως δεν θα ξαναπαίξει μπάλα (Videos)

Βγαλμένο από μυθιστόρημα το come back του Κρίστιαν Έρικσεν. O 32χρονος μέσος επέστρεψε σε Euro τρία χρόνια μετά τις σοκαριστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Parken της Δανίας (12/6/21). Ο τότε ποδοσφαιριστής της Ίντερ κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς στο 42ο λεπτό του ματς Δανία – Φινλανδία.

Ο χρόνος έμοιαζε να παγώνει. Οι συμπαίκτες του έκαναν έναν κύκλο γύρω από τον Έρικσεν ώστε να μην επιτρέψουν στις τηλεοπτικές κάμερες να αποτυπώσουν τις ανατριχιαστικές στιγμές. Σύμφωνα με τα όσα έγραφαν τότε τα ΜΜΕ της Δανίας, ο ποδοσφαιριστής είχε «φύγει» από τη ζωή για περίπου 5 λεπτά, όμως επανήλθε χάρη στις προσπάθειες ανάνηψης.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δε θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα», είχε δηλώσει λίγες ημέρες μετά το σοκαριστικό σκηνικό ο πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας και καθηγητής του πανεπιστημίου St Georges του Λονδίνου, Σάντζι Σάρμα.

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας θα μπορούσε να βάλει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, γεγονός που ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί. Άλλωστε οι γιατροί του συνιστούσαν να μην το ρισκάρει. Κάτι που ο ίδιος απέρριψε τελικά ως ενδεχόμενο. Δεν το έβαλε κάτω και λίγους μήνες μετά τα όσα πέρασε, (αφού του τοποθετήθηκε βηματοδότης) επέστρεψε στα γήπεδα αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μπρέντφορντ ως αλλαγή στο ματς με τη Νιούκαστλ τον Φεβρουάριο του 2022…

Ο Έρικσεν όχι μόνο επανήλθε δριμύτερος στο κορυφαίο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, φορώντας πλέον τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά συνέχισε να συνδράμει τις προσπάθειες της εθνικής Δανίας. Φόρεσε φανέλα βασικού στο εναρκτήριο ματς της Δανίας απέναντι στη Σλοβενία και μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης στη Στουτγκάρδη. Οι πανηγυρισμοί, ήταν φυσικά έξαλλοι για τον μαχητή της ζωής και το χειροκρότημα ήταν θερμό…

 

Διαβάστε επίσης 

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 87-82: «Πράσινος» πρωταθλητής διά πυρός και σιδήρου (Videos)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη σε όσους υπέδειξε να απέχουν από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Ιταλία: Κρουαζιερόπλοιο του Μ. Ηλιόπουλου που θα φιλοξενούσε αστυνομικούς στη σύνοδο G7 κατασχέθηκε λόγω «άθλιων» συνθηκών υγιεινής (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι όροι Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter