Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια χρονιά γεμάτη χρυσάφι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια χρονιά γεμάτη χρυσάφι

Μετά το 2008, το 2013 και το 2014 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε στη συλλογή του μια ακόμα Χρυσή Μπάλα. Έφτασε τις τέσσερις και πλέον υπολείπεται μίας του Λιονέλ Μέσι.

Η φετινή σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από παραγωγική για τον μεγάλο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Σήκωσε Champions League και βοήθησε την Πορτογαλία να κατακτήσει το πρώτο Euro της ιστορίας της. Και έκανε όλα τα παραπάνω σκοράροντας συνολικά 51 γκολ μέσα στο 2016, 38 με τους Μαδριλένους και 13 με τους Πορτογάλους. Ήταν πολλά τα ματς στα οποία έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. Στις 5 Μαρτίου σημείωσε τέσσερα γκολ σε μόλις ένα παιχνίδι, στέλνοντας το σκορ απέναντι στην… καημένη Θέλτα στο διαστημικό 7-1. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στο πρώτο clasico του Ζιντάν, η ομάδα της Μαδρίτης πέτυχε ανατροπή με 10 παίκτες μέσα στο Καμπ Νόου. Ο Ρονάλντο ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη, σκοράροντας στο 84′.

Λίγες μέρες μετά, η Ρεάλ υποδεχόταν τη Βόλφσμπουργκ με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας χάσει 2-0 στη Γερμανία για τα προημιτελικά του Champions League. Ο Πορτογάλος πήρε το όπλο του, έβαλε τρία γκολ και χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά. Κι αν στον τελικό της διοργάνωσης με την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην κανονική διάρκεια, ήταν εκείνος που σημείωσε το νικητήριο πέναλτι, για την 11η Ευρωπαϊκή Κούπα της Ρεάλ.

Ο 31χρονος πήγε στη Γαλλία για το Euro ως ο μεγάλος σταρ της διοργάνωσης, σε μια ομάδα ωστόσο χωρίς τους ανάλογους σταρ. Όμως είχε στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κατάφερνε με τις προσεγγίσεις του να παίρνει αποτελέσματα και προκρίσεις, έστω και… χωρίς γκολ. Στο τελευταίο ματς του ομίλου, με την πρόκριση να είναι ανοιχτή, η Πορτογαλία βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ από την Ουγγαρία. Ο Κριστιάνο όμως έδωσε… σόου, πέτυχε δύο γκολ και το τελικό 3-3 άνοιξε την πόρτα της πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Στον τελικό με τη Γαλλία, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του.

Η δική του στιγμή είχε έρθει, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά, έσφιξε τα δόντια, αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 25′. Η αποχώρησή του πείσμωσε περισσότερο τους συμπαίκτες του, που έπαιζαν και για τον ηγέτη τους. Τον άνθρωπο που αν δεν είχε αναλάβει δράση, πιθανότατα να μην είχαν φτάσει καν στα νοκ-άουτ. Η πρώτη, ιστορική κούπα της Πορτογαλίας θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με το όνομά του. Η εγωπάθειά του έχει γίνει συχνά αντικείμενο κριτικής, αλλά στο Euro, με την κατάλληλη διαχείριση από τον Φερνάντο Σάντος, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Αφιέρωσε το τρόπαια σε όλους τους συμπαίκτες του, υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους και την ομαδική δουλειά.

Πριν την ψηφοφορία, είχε μια ακόμα στιγμή απόλυτης λάμψης. Ήταν στις 19 Νοεμβρίου, στο ντέρμπι της Μαδρίτης απέναντι στην σκληροτράχηλη Ατλέτικο. Παρότι δεν είχε ξεκινήσει τη σεζόν πολύ καλά, στο Βιθέντε Καλδερόν σίγησε τους επικριτές του με ένα ακόμα χατ-τρικ. Ήταν η καλύτερη απάντηση. «Κατέκτησε τα πάντα αυτή τη χρονιά, αλλά ακόμα διψάει για διακρίσεις. Αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα», είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Κυριαρχία σε όλες τις Ηπείρους!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκέντρωσε 745 ψήφους, το 47.91% δηλαδή της προτίμησης των ψηφοφόρων, αφήνοντας τον Μέσι στο 20.32% και τον Γκριζμάν στο 12.73%. Ο Πορτογάλος κυριάρχησε σε 137 χώρες, αφήνοντας 13 στον Μέσι και έξι στον Γκριζμάν. Ιπποτικά, είπε για τον Μέσι: «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παίζαμε μαζί στην ίδια ομάδα. Θα είχα περισσότερες Χρυσές Μπάλες τότε, αλλά λίγες περισσότερες! Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής και έχει πέντε Χρυσές Μπάλες».

Πρόσφατα, ο CR7 ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2021. Οι ευκαιρίες να βρεθεί ξανά στην κορυφή θα είναι πολλές. Μολονότι όταν λήξει η νέα συμφωνία θα είναι 36 ετών, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο του συμβόλαιο, αφού σκοπεύει να παίζει μέχρι τα 41. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μιλώντας στα μέλη της ομάδας, τον έχρισε ως τον κληρονόμο του Αλφρέδο Ντι Στέφανο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter