Κριθαρίδης για Γ. Μιχαηλίδη: Να πάψει η εκδικητική και εξοντωτική μεταχείριση του από την αστική Δικαιοσύνη

Κριθαρίδης για Γ. Μιχαηλίδη: Να πάψει η εκδικητική και εξοντωτική μεταχείριση του από την αστική Δικαιοσύνη

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ζητά την εφαρμογή του νόμου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, και την έκδοση βουλεύματος για την αποφυλάκιση του 34χρονου απεργού πείνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που το κράτος δικαίου προβλέπει για κάθε κρατούμενο, όπως αυτό της υφ’ όρον απόλυσης». Διεκδικεί, προσθέτει, «να πάψει η εκδικητική, εξοντωτική και ειδική μεταχείριση του από την αστική Δικαιοσύνη που αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και τους πολύ αυστηρούς σωφρονιστικούς νόμους της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα δηλαδή που η ταξική αυτή Δικαιοσύνη αποφυλακίζει τον βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσπαθούν να την “ξεπλύνουν”, ένας νέος άνθρωπος που έχει εκτίσει και με το παραπάνω την ποινή του και πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τα δικαιώματα του, αντιμετωπίζεται με όρους “καθεστώτος εξαίρεσης” λόγω των πολιτικών του φρονημάτων».

Τέλος, ο Μ. Κριθαρίδης δηλώνει πως αναμένει από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να εφαρμόσει τον νόμο και να εκδώσει άμεσα βούλευμα για την αποφυλάκιση του Γ. Μιχαηλίδη. «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια άλλης αναμονής και μη εφαρμογής του νόμο», υποστηρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μιχαηλίδης: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – «Άμεσα» η απόφαση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter