Κριθαρίδης για Π. Καλαϊτζή: Να σταματήσει άμεσα η άδικη και παράνομη κράτηση του

Κριθαρίδης για Π. Καλαϊτζή: Να σταματήσει άμεσα η άδικη και παράνομη κράτηση του

Δήλωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχετικά με την υπόθεση του Π. Καλαϊτζή, ο οποίος βρίσκεται εδώ και 7 μήνες προφυλακισμένος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό.

«Ο Πάνος Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική αστική ταξική και τοξική δικαιοσύνη και το κατασταλτικό μνημονιακό κράτος, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού μόνο και μόνο επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε έναν φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό», επισημαίεται μεταξύ άλλων στη δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη ο οποίος διερωτάται:

«Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί αυτή η σκευωρία;»

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη:

Στις 10 Αυγούστου συνεδρίασε το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση η μη της προφυλάκισης του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος με ανύπαρκτα στοιχεία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Ο Πάνος Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική αστική ταξική και τοξική δικαιοσύνη και το κατασταλτικό μνημονιακό κράτος, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού μόνο και μόνο επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε έναν φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό.

Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί αυτή η σκευωρία;

Με ένα κατηγορητήριο που δεν αναφέρει πουθενά ούτε το όνομα του και παρόλα αυτά οι γνωστοί μηχανισμοί των κατασταλτικών αρχών που στήνουν κατηγορητήρια και διώκουν επί τη ουσίας φρονήματα, τον προφυλάκισαν.

Προφανώς, ο «Πανούλης» από την Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον «πολύτιμο τρίτο» που απαιτείται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα, του περιβόητου «τρομονόμου» δηλαδή, που χρειάζεται τουλάχιστον τρία άτομα για να μπορέσει να θεμελιώσει κατηγόρια για την ύπαρξη και δράση «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Είναι αδιανόητο όμως να καταστρέφεται η ζωή ενός 34χρόνου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διάφορες σκοπιμότητες των αρχών και ένας νέος άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να καταπέσει και αυτή η μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια να του ζητάνε συγνώμη, όπως έχουμε δει σε μια σειρά από αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά μέχρι τότε ο Πάνος Καλαϊτζής να στερείται της ελευθερίας του.

Αναμένουμε το Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάφωρη παρανομία και αδικία των αρχών και να εκδώσει άμεσα Βούλευμα μη παράτασης της προφυλάκισης και απελευθέρωσης του Πάνου Καλαϊτζή.

Παράλληλα, πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα οι τρομονόμοι τους οποίους διαχρονικά συντήρησαν και ενίσχυσαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και η αστική εξουσία, για να πάψουν οι διώξεις του φρονήματος και των κοινωνικών σχέσεων, που πολλές φορές κι αυτές συνοδεύονται από πρότερες παράνομες παρακολουθήσεις για λόγους πάντα “εθνικής ασφάλειας”.

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι να εξοντώνονται στη φυλακή για το τίποτα, την ώρα που οι εκλεκτοί της Κυβέρνησης, βιαστές ανηλίκων βρίσκονται ελεύθεροι.

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ταξική και τοξική απονομή της αστικής δικαιοσύνης και η μεροληπτική νομοθέτηση των αστικών Κυβερνήσεων. Να πάψει η Κυβέρνηση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει καθεστώτα “εξαίρεσης για κάποιους και διακριτικής μεταχείρισης για κάποιους άλλους. Να μπει ένα τέλος σε αυτή την “κακοποίηση” του κράτους δικαίου από την Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει εξελιχθεί πια σε κανονικό καθεστώς για τους “αντιφρονούντες”.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Π. Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική τοξική δικαιοσύνη οι κοινωνικές σχέσεις»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter