Κριθαρίδης για την αδιάβαστη εισαγγελέα: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τη δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη»

Κριθαρίδης για την αδιάβαστη εισαγγελέα: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τη δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη»

Με μία αιχμηρή δήλωση κατά της Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, καυτηριάζει την άγνοια της εισαγγελέως, Αγγελικής Τριανταφύλλου, η οποία -όπως παραδέχτηκε ενώπιον του Κώστα Βαξεβάνη- δεν πήρε είδηση για τα τεκμήρια της παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Δείτε επίσης: Σοκ – Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη

Ειδικότερα, ο κ. Κριθαρίδης ξεκαθαρίζει πως «τα δημοσιεύματα στον Τύπο αποτελούν πηγή ενημέρωσης και στη συνέχεια διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές», τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη οφείλει να στραφεί στους παρόχους για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Μάλιστα, επαναλαμβάνει τη δυσπιστία και τους φόβους του ΜέΡΑ25 για τη Δικαιοσύνη, η οποία «έχει αποδείξει στην πρόσφατη μνημονιακή ιστορία της χώρας -και όχι μόνο- πως πολλές συνδράμει στην συγκάλυψη και όχι αποκάλυψη των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων».

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Κριθαρίδη:

«Την ώρα που ο κόσμος βοά με δημοσιεύματα στον εγχώριο και ξένο τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε., η αρμόδια εισαγγελέας δηλώνει άγνοια για τις αποδείξεις που ζήτησε και έλαβε ο πρωθυπουργός στο Documento της προηγούμενης Κυριακής. Είναι σαφές και ρητό ακόμα και στον ίδιο τον ποινικό νόμο ότι τα δημοσιεύματα στον Τύπο αποτελούν πηγή ενημέρωσης και στη συνέχεια διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές. Είναι εξίσου σαφές και γνωστό ότι αν η Δικαιοσύνη ήθελε να πληροφορηθεί για τις επισυνδέσεις θα είχε ήδη ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από τους παρόχους. Το ότι όλα αυτά δεν γίνονται, δυστυχώς, επιβεβαιώνει τους φόβους του ΜέΡΑ25 που δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη σε μια Δικαιοσύνη που έχει αποδείξει στην πρόσφατη μνημονιακή ιστορία της χώρας -και όχι μόνο- πως πολλές συνδράμει στην συγκάλυψη και όχι αποκάλυψη των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter