Κρήτη: Αγωνία για τις γυναίκες που έπαθαν θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca- Πρόκειται για προβληματική παρτίδα;

Κρήτη: Αγωνία για τις γυναίκες που έπαθαν θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca- Πρόκειται για προβληματική παρτίδα;

Στο νοσοκομείο συνεχίζονται να νοσηλεύονται οι δύο γυναίκες που έκαναν το εμβόλιο της Astrazeneca και στη συνέχεια παρουσίασαν θρόμβωση. Συγκεκριμένα, η κατάσταση της 44χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με χαμηλά αιμοπετάλια και προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca χαρακτηρίζεται καλή.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο cretapost.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέσα στην ημέρα να μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο. Όπως είπε, η γυναίκα είναι ήρεμη, πέρασε καλά τη νύχτα και η κατάσταση της είναι σταθερή.

Χθες η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση και στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Τις ώρες που ακολούθησαν η κατάσταση της υγείας της, φάνηκε να ομαλοποιείται.

Αγωνία για την 47χρονη

Σταθερά σοβαρή κρίνεται την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας της 47χρονης που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Όπως είπε o κ. Χαλκιαδάκης είναι η πιο σοβαρή περίπτωση αυτή τη στιγμή.

Πήρε εξιτήριο ο  35χρονος

Εν τω εξιτήριο έλαβε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το μεσημέρι της Τετάρτης) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Και για τις τρεις περιπτώσεις, οι γιατροί βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα και που θα δείξουν αν υπάρχει συσχετισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Προβληματική η παρτίδα της AstraZeneca στην Κρήτη;

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό στο νησί συνδέεται καθαρά με επιπλοκές του εμβολίου και είναι πολύ δύσκολο να πρόκειται για προβληματική παρτίδα.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

Ο προβληματισμός προέκυψε ύστερα από δήλωση του Γιώργου Χρούσου, μέλους της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά τη χθεσινή (σσ. Τετάρτη) ενημέρωση για τον κορονοϊό ότι «το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται είτε σε ελαττωματική παρτίδα των εμβολίων, είτε σε εσφαλμένο τρόπο συντήρησής τους».

«Είτε πρόβλημα συντήρησης είτε κάτι συνέβη στην παρασκευή του εμβολίου. Πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα όταν παράγεις τέτοια βιολογικά υλικά. Πρέπει να κοιταχτεί τι έγινε με την παρτίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρούσος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter