Κρήτη: Απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Α. Ανδρικάκης μετά τη μήνυση Αυγενάκη

Κρήτη: Απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Α. Ανδρικάκης μετά τη μήνυση Αυγενάκη

Ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του Candiadoc.gr, Αλέκος Ανδρικάκης, απαλλάχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Λευτέρης Αυγενάκης για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατηγορία που δεν δέχθηκε κατά πλειοψηφία η έδρα, κρίνοντας  ότι δεν προέκυψε δόλος για συκοφαντική δυσφήμηση, μετατρέποντας την κατηγορία σε απλή εξύβριση και θέτοντας τη δικογραφία στο αρχείο.

Στο δικαστήριο τον Α. Ανδρικάκη υπερασπίστηκαν ο κ. Γιάννης Λεβέντης και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, κ. Χρύσα Βουλδή, ενώ κατέθεσε υπέρ του η εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου, κ. Νέλλη Κατσαμά. Στη διαδικασία παρέστη και ο συντονιστής της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δημήτρης Κλαράκης, σε ένδειξη στήριξης στον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το candiadoc.gr, o δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί στις αρχικά από το Μονομελές και στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2021, από το Τριμελές. Η μήνυση είχε εκδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2019 και ο Ανδρικάκης παρέστη στο δικαστήριο χωρίς νομική υποστήριξη, καθώς οι συνήγοροί του, τόσο ο Γ. Λεβέντης, όσο και ο Π. Μηλιαράκης, είχαν δηλώσει κώλυμα. Στο αίτημά του για αναβολή ώστε να έχει νομική υπεράσπιση, η πλευρά Αυγενάκη δε συμφώνησε κι έτσι η δίκη έγινε χωρίς νομικό παραστάτη υπεράσπισης.

Ο δημοσιογράφος αθωώθηκε για τις κατηγορίες που αφορούσαν στις αποκαλύψεις του Candia ότι ο κ. Αυγενάκης επιτέθηκε σφοδρά στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ανέδειξε την υπόθεση Ρίχτερ, επειδή το Τμήμα απέρριψε το μεταπτυχιακό του και μάλιστα με επιστολή του απαξίωνε την επιστημονική του κοινότητα.

Αθωώθηκε επίσης για τα σχόλια που είχε κάνει ζητώντας δημόσιο απολογισμό για το «Διεθνές Χωριό Κρητικής Νεολαίας», υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ο κ. Αυγενάκης ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Νεολαίας Κρητών, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι ευλόγως ζήτησε τα στοιχεία της διαχείρισης της υπόθεσης αυτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter