Κρήτη: Έτσι του πήραν το σπίτι – Τι αποκαλύπτει ο οφειλέτης για το ακίνητο που «χτύπησε» ο δεσπότης, αλλά το πήρε… άλλος

Κρήτη: Έτσι του πήραν το σπίτι – Τι αποκαλύπτει ο οφειλέτης για το ακίνητο που «χτύπησε» ο δεσπότης, αλλά το πήρε… άλλος

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στην Κρήτη -και όχι μόνο- για τη συμμετοχή δεσπότη σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Ο οφειλέτης που έχασε το σπίτι του στον πλειστηριασμό, στον οποίον συμμετείχε και δεσπότης, έφερε στο φως νέες πληροφορίες για την υπόθεση, μιλώντας στο neakriti.gr.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Δεσπότης πήγε σε πλειστηριασμό, «χτύπησε» πρώτη κατοικία αλλά… του την πήρε άλλος!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:

»Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οφειλέτη, η α’ κατοικία του οποίου πλειστηριάστηκε από fund για αρχικό χρέος 45.000 ευρώ, που είχε φτάσει τα 120.000 ευρώ με τους τόκους από δάνειο σε τράπεζα, ο εν λόγω Μητροπολίτης είχε έρθει σε επαφή μαζί του πριν από τον πλειστηριασμό. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ του οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου, του Δεσπότη και του βοηθού του, προκειμένου να γίνει “παζάρι” για την αγοραπωλησία του σπιτιού, που θα φαινόταν χρήσιμο στη Μητρόπολη καθώς γειτνιάζει με εγκαταστάσεις της.

Ο οφειλέτης και ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε από τον Μητροπολίτη 350.000 ευρώ για να πουλήσει το σπίτι σε αυτόν, υπολογίζοντας ότι θα ξεχρέωνε τα 120.000 ευρώ και άλλα 200.000 ευρώ που χρωστάει σε άλλη τράπεζα και θα του έμενε και κάτι για να πορεύεται, καθώς αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα και οικογενειακή, αφού ο ίδιος είναι βαριά ασθενής, ενώ και η σύζυγός του αντιμετωπίζει μια χρόνια δύσκολη ασθένεια.

Ο τουριστικός πράκτορας του οποίου το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό, στο τέλος της κουβέντας του με τον Μητροπολίτη έκανε… το «λάθος» να πει ότι η τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη αφενός γιατί το ακίνητο τα αξίζει, είναι διατηρητέο και καλοσυντηρημένο, παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 100 ετών, και αφετέρου γιατί χρωστάει… σε δύο τράπεζες και θα του το πάρουν! Όπως λέει ο ίδιος ο οφειλέτης στη neakriti.gr, ο Μητροπολίτης, αν και του έγινε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης είναι μη δυνάμενος λόγω ανιάτου ασθενείας, δεν προχώρησε τις συζητήσεις… και εξαφανίστηκε.

Ύστερα από λίγο καιρό, ανάλογη συνάντηση ζήτησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με σκοπό την αγοραπωλησία και ο φαρμακοποιός που τελικά “χτύπησε” το σπίτι στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με αντίτιμο 310.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και οφειλέτης ανέφερε τα καθέκαστα περί τραπεζών και χρεών στον φαρμακοποιό, ο οποίος έδειξε εν συνεχεία να μην ενδιαφέρεται, αν και εκείνος προκάλεσε τη συνάντηση και τη συζήτηση για αγοραπωλησία, όπως δηλαδή συνέβη και με τον Μητροπολίτη!

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση τόσο από τον Δεσπότη, όσο και από τον φαρμακοποιό, μέχρι που ήρθε η μέρα του πλειστηριασμού.

Ο πλειστηριασμός έγινε ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο των Χανίων, με πρώτη τιμή τις 200.000 ευρώ. Το “ιερό σφυρί” που έπεφτε από τον Μητροπολίτη, που ήθελε να αποκτήσει το ακίνητο, ήταν ανελέητο, φτάνοντας μέχρι τις 296.000 ευρώ, όπου και σταμάτησε όταν ο φαρμακοποιός ανέβασε την τιμή στις 310.000 ευρώ και κατοχύρωσε το σπίτι του δύσμοιρου οφειλέτη με τα προβλήματα υγείας. 

Ο οφειλέτης ωστόσο, ως είχε δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε το πινάκιο από τη συμβολαιογράφο που διεξήγε τον πλειστηριασμό και εκεί πλέον κατάλαβε ότι οι εν δυνάμει αγοραστές με τις καλές προθέσεις αφού γνώριζαν την πραγματική του κατάσταση και τα ανυπέρβλητα ιατρικά και οικονομικά προβλήματα, αφού τον πλεύρισαν για να τους πουλήσει το σπίτι, μόλις έμαθαν ότι είναι δεσμευμένος… προτίμησαν να πέσουν πάνω του σε προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, καθώς θα το έπαιρναν και μάλλον φτηνότερα από το πραγματικό αντίτιμο, όπως τελικά συνέβη. Το σπίτι πλειστηριάστηκε στα 310.000 ευρώ, ενώ πουλιόταν 350.000 ευρώ». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter