Κρήτη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές – Έτοιμοι για απεργίες

Κρήτη: Μαύρες σημαίες στις λαϊκές – Έτοιμοι για απεργίες

Μαύρες σημαίες στις λαϊκές αγορές τοποθέτησαν σήμερα οι παραγωγοί των Χανίων στους πάγκους τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των λαϊκών αγορών.

Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» για παραγωγούς και εμπόρους λένε οι ίδιοι, μην κρύβοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για τα κυβερνητικά σχέδια.

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητάει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προβούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου.

Τι λένε οι Ιεραπετρίτες

Από την πλευρά του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, τονίζει τα εξής: «Εκπροσωπούμε μια περιοχή που συνεισφέρει τα μέγιστα όχι μόνο στην προσφορά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, αλλά και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, παρέχοντας στον καταναλωτή χαμηλές τιμές, συγκρατώντας έτσι τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα. Με το προωθούμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, όλα τα παραπάνω παύουν να υφίστανται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Σας καλούμε να παρέμβετε δραστικά ώστε να τροποποιηθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο, με βάση πάντα τις ουσιαστικές προτάσεις των άμεσα εμπλεκομένων στις λαϊκές αγορές. Λέμε “ναι” στην αναδιάρθρωση των λαϊκών αγορών, αλλά με γνώμονα την ασφάλεια των καταναλωτών, το συμφέρον των πωλητών λαϊκών αγορών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κράτους από αυτή τη διαδικασία.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκρισή σας και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεισφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας στο έργο σας».

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης, δήλωσε στη “Νέα Κρήτη” χθες: «Χρειάζονται κάποιες διορθωτικές αλλαγές στις λαϊκές αγορές.

Όμως, οι λαϊκές αγορές δε θα πρέπει να χάσουν τον ρόλο τους, που είναι να δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθεύεται τα αγροτικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό. Και αυτό μόνο από τις λαϊκές αγορές μπορεί να συντελείται…».

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter