Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγεται ο προαύλιος χώρος μιας Μονάδας με ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός ενώ μεγάλες δυνάμεις, από τις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στη ΒΙΠΕ, αλλά και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Ηρακλείου κατευθύνονται προς το σημείο. Πυροσβεστικά οχήματα, κλιμακοφόρα και υδροφόρες ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες. Επίσης, ζητήθηκε για την επιχείρηση κατάσβεσης ένα όχημα με χωρητικότητα 30 τόνων νερού από τον πυροσβεστικό σταθμό του Αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σημείο της πυρκαγιάς ακούστηκαν νωρίτερα και δύο – τουλάχιστον – εκρήξεις.

Στο σημείο, το τεραστιο πυροθερμικό φορτίο που έχει αναπτυχθεί δεν επιτρέπει στους πυροσβέστες να πλησιάσουν, ωστόσο επιχειρούν να δημιουργήσουν μια περίμετρο ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και σταδιακά να την αντιμετωπίσουν. Γι αυτό και οι ανάγκες για νερό είναι μεγάλες, ενώ έχει κινητοποιηθεί σταδιακά το σύνολο των διατιθέμενων μέσων.

Οι καπνοί, είναι ορατοί από πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Πηγή: e-kriti

 

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter