Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Αλλη μια σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους Κρητικούς ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου. Αυτή τη φορά ο σεισμός συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:48 π.μ. Το επίκεντρο της εν λόγω σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης και το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 5,3 χιλιόμετρα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης

Στις Μοίρες βρίσκεται ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (19/05), προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία μετά τον μεγάλο σεισμό, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Ευθύμιος Λέκκας συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη με τον δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα, συμμετείχαν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το ανώτατο στέλεχος του ΟΑΣΠ Βασίλης Μώκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Φασομυτάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Βασιλεία Αρμουτάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Ορφανουδάκης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νεκτάριος Δαριβιανάκης και οι υπαλλήλοι των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που αναστάτωσε το βράδυ τους κατοίκους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter