Κρήτη: Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν αλλά βρήκαν κλειστά ξενοδοχεία

Κρήτη: Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν αλλά βρήκαν κλειστά ξενοδοχεία

Η πρώτη πτήση τσάρτερ με 183 επιβάτες από το Αννόβερο προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Η Κρήτη άρχισε να υποδέχεται ήδη τους πρώτους επισκέπτες της, που σε συνθήκες πανδημίας επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, με το άνοιγμα κιόλας του τουρισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα αναμένονται 14 πτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο τετραήμερο στο νησί θα έχουν φτάσει οι πρώτοι 10.000 επισκέπτες από χώρες όπως Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο.

Ωστόσο, τα περισσότερα καταλύματα στο νησί παραμένουν κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη, μέχρι αυτή την ώρα έχει ανοίξει ένα ποσοστό 10-15% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου. Στο Λασίθι, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Βαρκαράκη, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ανοίξει τις πύλες τους όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες. «Γίνεται μια προσπάθεια, μέσω μιας σειράς από διαφημιστικές καμπάνιες σε χώρες της Ε.Ε., να παραμείνει για τουρισμό στις χώρες αυτές ο κόσμος που θα ήθελε να ταξιδέψει. Δε γνωρίζω πόση απήχηση θα έχει αυτό, αλλά εκτιμώ ότι ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μας επισκεπτών θα έρθουν και φέτος στην Κρήτη» σημείωσε ο κ. Βαρκαράκης.

Επίσης, στις 9 το πρωί αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο «Main Siff 5» με 950 επιβάτες από το Ηράκλειο.

«Αν γίνουν όλες οι κρουαζιέρες που έχουν κλειστεί έως σήμερα και δεν υπάρξουν ακυρώσεις, νομίζω θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη διατήρηση ενός 50-60% της κίνησης του 2019» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΛΗ, Γιάννης Βαρδαβάς, που πρόσθεσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα φτάσουν πέντε κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter