Κρήτη: Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς στο «Βενιζέλειο» – «Καμπανάκι» για τις κλίνες ΜΕΘ

Κρήτη: Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς στο «Βενιζέλειο» – «Καμπανάκι» για τις κλίνες ΜΕΘ

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι γιατροί και εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, με φόντο την υποστελέχωση του ιδρύματος. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μια κατάσταση που όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και για την ασφάλεια των ιατρικών πράξεων που εκτελούνται.

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Εκπέμπουν SOS οι γιατροί στο «Βενιζέλειο» – «Η χειρότερη κατάσταση της τελευταίας εικοσαετίας»

Κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2018 μειώθηκε κατά το περασμένο έτος ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων – οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος – ο χειρουργός και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του νοσοκομείου Γιώργος Κωστάκης.

«Το 2018 ήταν η χρονιά peak για το Βενιζέλειο και είχε φτάσει να είναι 3ο στην Ελλάδα με επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία σε αριθμό χειρουργείων κατά μέσο όρο 12,5 με 13.000 χειρουργεία τον χρόνο. Η περσινή χρονιά ήταν 6.280, δηλαδή κάτω από τα μισά», ανέφερε με νόημα ο κ. Κωστάκης.

Οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου προχώρησαν χθες Πέμπτη 11 Μαΐου, σε στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές ελλείψεις στο προσωπικό. Μετά από μια σειρά από τμήματα του νοσοκομείου που έκλεισαν, όπως λένε οι εργαζόμενοι, σήμα κινδύνου εκπέμπει και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: Οι 15 κλίνες της ΜΕΘ μειώθηκαν στις 12 και… αναμένεται να φτάσουν στις 10, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ανέστης Κιούλπαλης, «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τη Μονάδα σε πλήρη δραστηριότητα. Έχουμε μειώσει κάποια κρεβάτια και προσπαθούμε να κρατηθούμε!».

«Ξεπεράσαμε τα όρια, το βλέπετε… Σε όλα τα νοσοκομεία είναι το ίδιο!», πρόσθεσε ο κ. Κιούλπαλης.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter