Κρήτη: Στους δρόμους οι υγειονομικοί – «Η υγεία ανήκει σε όλους»

Κρήτη: Στους δρόμους οι υγειονομικοί – «Η υγεία ανήκει σε όλους»

Στους δρόμους βγήκαν οι υγειονομικοί στην Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον χώρο της υγείας, διεκδικώντας παράλληλα καλύτερους μισθούς, όρους εργασίας και καλύτερες συνθήκες στον κλάδο.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων στην Υγειά και με εκπροσώπους από Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά το Παγκρήτιο συλλαλητήριο υγειονομικών, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Γιατροί, νοσοκόμοι, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι, εξέφρασαν την ανάγκη για καλύτερους όρους εργασίας στην Υγεία, την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση και την υποστελέχωση του ΕΣΥ.

«Η υγεία δεν εμπορευματοποιείται. Το νοσοκομείο Χανίων, έχει το μισό προσωπικό από αυτό που θα έπρεπε να έχει. Δεν αντέχουμε άλλο. Είναι ακριβώς το μισό προσωπικό από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Οι μισοί από αυτούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι σε ένα καθεστώς ομηρίας επτά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης, στο zarpanews.gr, απευθύνοντας κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Η ανάγκη για ανάπτυξη όλων των δομών υγείας είναι απαραίτητη σε όλο το νησί. Σκοπεύουν να αποδυναμώσουν τη δημόσια υγεία, και να δώσουν κομμάτια υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο», τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου που δεν διαφέρουν από εκείνα των Χανίων και του Ηρακλείου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Γεωργακάκης, ο οποίος τόνισε επίσης την ανάγκη ένταξης του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και την μεταβολή του μισθολογικού καθεστώτος.

«Αυτή η πολιτική στην υγεία δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Η υγεία είναι ένα αγαθό για όλους. Το ΕΚΑΒ Χανίων ζητά στελέχωση ασθενοφόρων, στελέχωση ασθενοφόρων και προσλήψεις», τόνισε ο Ιγνάτιος Κυρίτσης, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων.

Παράλληλα, ζήτησε να ανοίξει καινούργιος τομέας σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη, για τις δυτικές περιοχές ενώ όπως επισήμανε, το ΕΚΑΒ Χανίων λειτουργεί με μόλις 3 ασθενοφόρα για 150.000 κόσμου.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων, αναφέρθηκε κι εκείνος στα προβλήματα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν. «Προσλήψεις για τον ψυχιατρικό τομέα έχουν να γίνουν από το 2017. Έχουμε μείνει ελάχιστοί, τα κτήρια είναι σε άθλια κατάσταση», ζητώντας παράλληλα στελέχωση, ενώ μετά την παραίτηση της παιδοψυχιάτρου, όπως ανέφερε, οι ασθενείς χρειάζεται να πηγαίνουν στο Ηράκλειο ή να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΕΓΕΣΥΧ Κυριάκος Γραμματικόπουλος, αναφερόμενος προς τους πολίτες αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου Χανίων. «Η υγεία δεν είναι προϊόν. Θέλουμε τη στήριξή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: zarpanews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter