Κρήτη: «Θερμή» υποδοχή Γκάγκα από τους υγειονομικούς – «Ντροπή σας, φύγετε, είστε ανεπιθύμητη» (Video)

Κρήτη: «Θερμή» υποδοχή Γκάγκα από τους υγειονομικούς – «Ντροπή σας, φύγετε, είστε ανεπιθύμητη» (Video)

Αφόρητη φαίνεται πως έκανε την παραμονής της Μίνας Γκάγκα στην Κρήτη το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων του νησιού που ύψωσε την φωνή τους αντιδρώντας
στην τρομερή υποβάθμιση που έχουν υποστεί οι δημόσιες δομές υγείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο», οι κάτοικοι της Ιεράπετρας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τη μη επαρκή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Ντροπή σας, φύγετε, είστε ανεπιθύμητη» φώναζαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι. Μάλιστα όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα η κ. Γκάγκα εισήλθε από την πίσω πόρτα για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση προκειμένου να έχει συνάντηση με τους γιατρούς.

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και στο ΠΑΓΝΗ με σύνθημα «Μινα Γκάγκα παραιτήσου και πάρε τον Χαλκιαδάκη φεύγοντας μαζί σου» ανάγκασαν την Μίνα Γκάγκα να φύγει όπως όπως από τον χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι με πανό οι εργαζόμενοι .

Πάντως αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση είναι ισχυρή παρουσία της αστυνομίας κατά την επίσκεψή της στο ΠΑΓΝΗ όπου το νοσοκομείο είχε τεθεί σε αστυνομικό κλοιό, με αστυνομικούς να βρίσκονται εντός και εκτός Νοσοκομείου όπως κατήγγειλαν γιατροί και εργαζόμενοι. Οπως μετέδωσε τοπικά μέσα «Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να στείλει προκλητικά μία κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ και να γεμίσει με αστυνομία όλο το νοσοκομείο ενόψει της επίσκεψης της αναπλ. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα και της προγραμματισμένης κινητοποίησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου για να καταγγελθεί η πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας».

Οι αντίδραση των υγειονομικών αλλά και των πολιτών ολοκληρώθηκε σήμερα με το παγκρήτιο υγειονομικό συλλαλητήριο στην Ηράκλειο μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το οποίο ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και «δωρεάν δημόσιο Σύστημα Υγείας αντάξιο των σύγχρονων αναγκών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter