Κριτική και από την Γεννηματά για την αστυνομική αυθαιρεσία: «Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας»

Κριτική και από την Γεννηματά για την αστυνομική αυθαιρεσία: «Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας»

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να μην επεκτάθηκε πολύ, όμως, έθιξε τουλάχιστον από το βήμα της Βουλής τα κλιμακούμενα φαινόμενα ακραίας αστυνομικής βίας, κάνοντας λόγο για ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας.

Κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκρινε πως οι πολίτες αποζητούν μεν την ασφάλεια, ωστόσο, επισήμανε ότι αποτελεί ομολογία αποτυχίας η αδυναμία της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. «Η αστυνομική αυθαιρεσία δεν είναι ένδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις τουρκικές προκλήσεις, κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι πρέπει να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές μας με τους γείτονες στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου.

Για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στηλίτευσε το γεγονός ότι 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ -κατά τα λεγόμενά της- με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 η κυβέρνηση επιτείνει την κοινωνική αδικία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter