Κριτική Καμμένου κατά ΝΑΤΟ για Τουρκία και κοινή γραμμή με Κουβέλη για τον «Ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο

Κριτική Καμμένου κατά ΝΑΤΟ για Τουρκία και κοινή γραμμή με Κουβέλη για τον «Ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο

Με τον πιο επίσημο τρόπο ο υπουργός Άμυνας στηλίτευσε την πρακτική των ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ για τις τεταμένες ελληνοτουρκικών σχέσεων. Υπερασπίστηκε πλήρως τον Φώτη Κουβέλη για τη δήλωση περί ακήρυχτου πολέμου και ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις.

Για πρώτη φορά και δη από το βήμα της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος ασκεί κριτική στο ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα στον γ.γ. της ευρωατλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Αναφερόμενος στην «παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων υπαξιωματικών στην Τουρκία», επέρριψε ευθύνες στο ΝΑΤΟ για την τακτική «Ποντίου Πιλάτου» παρά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, να ακούει στωικά τις προκλήσεις εκ μέρους του τούρκου αξιωματούχου» επισήμανε και έστειλε μήνυμα προς τον κ. Στόλτενμπεργκ πως δεν είναι διμερές θέμα η κράτηση δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμενων της Ελλάδας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. «Είναι διεθνές θέμα, θέμα Δικαίου, θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε.

Στην ίδια γραμμή με Κουβέλη

Ως προς τη δήλωση του αν. υπουργού Άμυνας περί ακήρυχτου πολέμου με τους Τούρκους, ο κ. Καμμένος συμφώνησε με την άποψη του πολιτικού του υφιστάμενου. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η αναφορά του κ. Κουβέλη έγινε μετά την κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος «έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα». Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ήρωα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο τον άτυχο πιλότο και εξήγησε πως σε αυτό ακριβώς αναφερόταν ο κ. Κουβέλης.

«Ακήρυχτος πόλεμος, ψυχολογικός, υβριδικός» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα οι Έλληνες. Είμαστε ισχυρή χώρα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια, έχουμε ασφαλή χώρα, δεν κινδυνεύουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι τουρίστες». Υποστήριξε δε ότι ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα. «Σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι τουρκικό σήριαλ με διάφορες ειδήσεις που διαρρέουν μέσω ύποπτων ή μη blog που μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής» κατέληξε.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας κατέστησε σαφές ότι τη θέση της κυβέρνησης την εκφράζει ο πρωθυπουργός, ενώ για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική υπεύθυνος είναι ο ΥΠΕΞ, θέλοντας να ξεδιαλύνει πλήρως το τοπίο για τα σενάρια περί διχογνωμιών στο κυβερνητικό σχήμα για τα επίμαχα ζητήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter