Κριτική Κοντονή σε αστυνομικούς και εισαγγελείς για τη μεταχείριση του 88χρονου που άνοιξε πυρ κατά ληστών

Κριτική Κοντονή σε αστυνομικούς και εισαγγελείς για τη μεταχείριση του 88χρονου που άνοιξε πυρ κατά ληστών

Την άποψη πως εισαγγελικές Αρχές και αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν κατά του 88χρονου ο οποίος πυροβόλησε τους δύο ληστές που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του στη Γλυφάδα, παρέθεσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για το περιστατικό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατήρησε μεν ότι στο εν λόγω περιστατικό υπήρξαν τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας που και πάλι θα οδηγούσαν τον 88χρονο στο αυτόφωρο, δικαιολόγησε όμως την αντίδραση του υπερήλικα, τονίζοντας πως ήταν στα πλαίσια του νόμου. «Εκείνη την ώρα γίνεται αντιληπτό ότι βρίσκεται (σ.σ. το θύμα της ληστείας) σε ακραία πίεση που του απαγορεύει να πράξει ως συνετός πολίτης» εξήγησε, επικρίνοντας τους εισαγγελικούς λειτουργούς που -όπως είπε- δείχνουν ευθυνοφοβία, ασκώντας αχρείαστες ποινικές διώξεις που οδηγούν σε απαλλαγή.

Σημείωσε, επίσης, ότι του έκανε εντύπωση ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν οι διωκτικές αρχές τον υπέργηρο και σχολίασε πως με το να του περάσουν χειροπέδες υπερέβησαν το «προσήκον μέτρο». «Η εικόνα που παρήχθη ήταν παντελώς άδικη για το νομικό καθεστώς που υπάρχει» είπε, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές πως δεν χρειάζεται καμία νομοθετική παρέμβαση, καθώς το «νομοθετικό οπλοστάσιο είναι υπερπλήρες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter