«Κριτική σκέψη στην ψηφιακή εποχή» από το Ίδρυμα Ωνάση

«Κριτική σκέψη στην ψηφιακή εποχή» από το Ίδρυμα Ωνάση

Πώς παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις μέσα σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων ψηφιακών περισπασμών και θορυβώδους πληροφόρησης;

Σε καιρούς κρίσης, η καλή πληροφόρηση είναι πολύτιμη. Η ποιοτική ενημέρωση συνεπάγεται και ποιοτικές αποφάσεις. Η δεξιότητα της καλής πληροφόρησης είναι ένας μυς που μπορεί να δυναμώσει με την εξάσκηση.

Το Ίδρυμα Ωνάση σχεδίασε ένα webinar με εισηγητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μανώλη Ανδριωτάκη, στο οποίο παρουσιάζονται τεχνικές και στρατηγικές που επιτρέπουν στον καθένα να πλοηγηθεί με κριτικό πνεύμα και ασφάλεια στο πολύμορφο τοπίο της ενημέρωσης, και κυρίως στο διαδίκτυο, παρακάμπτοντας τους περισπασμούς και τα ψεύδη.

Με αυτά τα εργαλεία ψηφιακής ενδυνάμωσης θα μπορέσει ο οποιοσδήποτε να κινηθεί αποδοτικότερα στο πληροφοριακό τοπίο και να πάρει καλύτερες αποφάσεις. Μερικά από τα συστατικά της φιλοσοφίας της ενημέρωσης και της προτεινόμενης πρακτικής εργαλειοθήκης είναι η επίγνωση των μεροληψιών και των ορίων μας, η κατανόηση των περίπλοκων συστημάτων και σχέσεων, οι συγκεκριμένοι ενημερωτικοί σκοποί, οι αργές και εκτενείς πηγές, ο υγιής σκεπτικισμός, η οριοθέτηση και ο αυτοέλεγχος.

Ένας δεκάλογος διανοητικής επιβίωσης και ψηφιακής ενδυνάμωσης σε καιρούς κρίσης, μια στρατηγική ψηφιακής ευημερίας που περνά υποχρεωτικά μέσα από την κριτική σκέψη, έρχεται δωρεάν στις οθόνες σας με ένα δεκάωρο πρόγραμμα σε τρεις «ψηφιακές» συναντήσεις.

Συντελεστής:

Μανώλης Ανδριωτάκης, Δημοσιογράφος και συγγραφέας

Απευθύνεται σε κοινό από 18 έως 50 ετών

Ημερομηνίες: Πέμπτη 18, Τρίτη 23 και Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 | 19:00-20:30

Μέσω online πλατφόρμας σεμιναρίων

Συμμετοχή δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] και 213 0178002

Υποχρεωτική παρακολούθηση και στις τρεις συναντήσεις.

https://www.onassis.org/el/whats-on/critical-thinking-in-the-digital-age

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter