Κριτική στην ευρωπαϊκή Αριστερά με αφορμή τη στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην ευρωπαϊκή Αριστερά με αφορμή τη στάση της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το γαλλικό κόμμα της Αριστεράς (Parti de Gauche), θέλει διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και η πτέρυγα της Σάρας Βάγκεκνεχτ του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) αντί να δείξει αλληλεγγύη χειροκροτεί.

 Αχ! Πόσο μεγάλοι ήταν οι πανηγυρισμοί τής πέραν της Σοσιαλδημοκρατίας Αριστεράς μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015! Πόσο παράτολμες ήταν οι προσδοκίες, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, από το μικρό ελληνικό κόμμα και τον έξυπνο επικεφαλής του, το οποίο τολμούσε να αντιπαρατεθεί με ολόκληρο το Eurogroup. Και πόσο γρήγορα έγιναν παρελθόν οι μεγαλόστομες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, όταν ο Έλληνας Δαυίδ έχασε απέναντι από τον Ευρωπαίο Γολιάθ. Από τότε οι εκπρόσωποι της ιδεολογικής καθαρότητας κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ με όχι λιγότερο μεγάλα λόγια»,γράφει σε άρθρο της με τίτλο «Παράλογη αυταρέσκεια» η εφημερίδα «Tageszeitung» (ΤΑΖ) του Βερολίνου.

«Και τώρα, αυτός ο υποτιθέμενος παρίας πρέπει σύμφωνα με το γαλλικό κόμμα “Parti de Gauche” του αριστερού εθνικιστή Ζαν-Λικ Μελανσόν να εκδιωχθεί κιόλας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και η πτέρυγα της Σάρας Βάγκεκνεχτ του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) αντί να δείξει αλληλεγγύη χειροκροτεί. Tι παράλογη αυταρέσκεια! Διότι σε τελευταία ανάλυση, ήταν η ανικανότητα της γερμανικής και γαλλικής Αριστεράς η αποφασιστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν κινητοποιήθηκαν στις ίδιες τους τις χώρες με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει άλλη εναλλακτική από το να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο σε μια αδιέξοδη κατάσταση», συνεχίζει η ΤΑΖ.

«Αλλά φυσικά κάτι τέτοιο ταιριάζει σε κάποιον ο οποίος αναζητά τη σωτηρία του στον αντιευρωπαϊκό αριστερό εθνικισμό, διότι αυτός δεν δίνει δεκάρα για τη διεθνή αλληλεγγύη. Μια ικανή να εμπνεύσει Αριστερά, η οποία θέλει να έρθει στην εξουσία, δεν δημιουργείται έτσι. Μερικές φορές βοηθούν οι αριθμοί: στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου χρόνου το “Κίνημα” του Μελανσόν στη Γαλλία έλαβε 11% και η γερμανική Αριστερά με την επικεφαλής τού ψηφοδελτίου της την Σάρα Βάγκενκενχτ έλαβε 9,2%. Και είναι προς σύγκριση το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα και τα λάθη, τα οποία ασφαλώς διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις αυτής της χρονιάς μεταξύ 21,5 και 25%, αν και οι Έλληνες δημοσκόποι χρονίως δεν μεροληπτούν υπέρ της Αριστεράς» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και καταλήγει:

«Οι Δυτικοευρωπαίοι Αριστεροί αντί να αντέχουν τις αντιφάσεις και να τις μετατρέπουν σε αλληλεγγύη, προσπαθούν με την υπεροπτική τους στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να αποσπάσουν την προσοχή από τη δική τους αδυναμία. Πρόκειται για τραγωδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter