Κριτικοί κατά Σμαραγδή: Ας πάει στη δικαιοσύνη

Κριτικοί κατά Σμαραγδή: Ας πάει στη δικαιοσύνη

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντούν οι κριτικοί κινηματογράφου στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, με αφορμή την ταινία του “Καζαντζάκης”.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για “λάσπη” και την “αισθητική της αξύριστης αμασχάλης” εναντίον των κριτικών κινηματογράφου. Μάλιστα μια πληρωμένη απάντηση του είχε δώσει μέσω Facebook και η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα.

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου τον καλεί μάλιστα “να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ’ εκείνη της υπευθυνότητας”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής.

Πρόκειται για το αυτονόητο. Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ’ εκείνη της υπευθυνότητας.

Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter