Κρίτων Αρσένης: Τα πέντε ψέματα Θεοχάρη για το Ναυάγιο της Ζακύνθου – Προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια

Κρίτων Αρσένης: Τα πέντε ψέματα Θεοχάρη για το Ναυάγιο της Ζακύνθου – Προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια

«Για την ασφάλεια των πολιτών προχωράει σε ΣΔΙΤ και Ειδική Πολεοδόμηση στην αναδασωτέα περιοχή και σημαντικό αρχαιολογικό τόπο στην παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης» απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος στη συνέχεια ανέδειξε τις «ανορθογραφίες» των δηλώσεων του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής, καλώντας τον Χάρη Θεοχάρη να πει την αλήθεια για την υπόθεση;

Ψέμα 1ο: Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η πρόσβαση στη παραλία Ναυάγιο.

Αλήθεια: Η πρόσβαση γίνεται όπως πάντα δια μέσου θαλάσσης.

Ψέμα 2ο: Όποιος επισκέπτεται την παραλία δια θαλάσσης παραβιάζει τη σχετική απαγόρευση του Δήμου.

Αλήθεια: Η απαγόρευση δεν αφορά στην επίσκεψη δια θαλάσσης.

Ψέμα 3ο: Η τοπική κοινωνία χαιρέτησε την πρωτοβουλία Ναυάγιο Α.Ε.

Αλήθεια: Μέσα από τα σχόλια της διαβούλευσης αποδεικνύεται η εναντίωση της τοπικής κοινωνίας στο νομοσχέδιο.

Ψέμα 4ο: Τα κάνουμε όλα για το καλό της Ζακύνθου.

Αλήθεια: Ακόμα και η έδρα της Ναυάγιο Α.Ε. θα είναι στην Αθήνα.

Ψέμα 5ο: Αν δεν γίνει Ναυάγιο Α.Ε. θα πάρει το κύμα το ναυαγισμένο πλοίο στην παραλία.

Αλήθεια: Καμία σχέση δεν έχει με τη συντήρηση ενός ναυαγισμένου πλοίου η ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, η πολεοδόμηση μέσω Ειδικού Σχεδίου Πολεοδόμησης και η παρέκκλιση από τη δασική νομοθεσία.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι: «Είναι προφανές ότι ούτε για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, ούτε για τη συντήρηση του ναυαγισμένου πλοίου μηχανεύονται την ιδιωτικοποίηση της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο με την δημιουργία ιδιωτικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, την ιδιωτική πολεοδόμηση της περιοχής κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας όσον αφορά στην προστασία των δασών και τους όρους δόμησης. Μέχρι πρόσφατα -και προσωπικά ο κ. Θεοχάρης- ζητούσαν να υλοποιηθεί η επένδυση του εμίρη του Κατάρ στο 14% της έκτασης της Ζακύνθου, συμπεριλαμβανομένης και της παραλίας Ναυάγιο.

Τώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εντόπισε παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα για κάθε εμπλεκόμενο στην αγοραπωλησία, καθώς αυτή αφορά στη γη 200 οικογενειών και η αγοραπωλησία έγινε ερήμην τους, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και βρίσκει έναν άλλο τρόπο για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, φτιάχνοντας τη Ναυάγιο ΑΕ και δίνοντας τη δυνατότητα για απαλλοτριώσεις όλων των γειτονικών περιοχών και τη δόμηση της περιοχής. Δυστυχώς, το Ναυάγιο και η Ζάκυνθος είναι τα πειραματόζωα. Το φαινόμενο αυτό της αρπαγής της γης των πολιτών από συμφέροντα υπό την ομπρέλα προστασίας της κυβέρνησης μόλις ξεκίνησε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter