Κρμέντσικ, μπαμ και κάτω: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο 90′!

Κρμέντσικ, μπαμ και κάτω: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο 90′!

Ένα …buzzer-beater του αναπληρωματικού Μίκαελ Κρμέντσικ στο 90ο λεπτό του τελικού έχρισε Κυπελλούχο Ελλάδας τον ΠΑΟΚ. Το τακουνάκι του Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Τσέχο ανενόχλητο απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σα για το 2-1.

Μάλιστα ο 28χρονος Κρμέντσικ -που μπήκε στο παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο αντί του Σβιντέρσκι- είχε εξαπολύσει δύο προειδοποιητικές βολές νωρίτερα, όταν αστόχησε σε απανωτά τετ-α-τετ στο 84’ και στο 85’.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απέκρουσε το συρτό σουτ του Μπουχαλάκη στις καθυστερήσεις και προστάτευσε τα κεκτημένα του «Δικεφάλου». Το φινάλε βρήκε τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν με χορούς και συνθήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 35’, με πέναλτι που κέρδισε ο Σβαμπ από καθυστερημένη παρέμβαση του Εμβιλά (είχε προηγηθεί λάθος του Σεμέδο). Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε με επιτυχία στη δεξιά γωνία του Σα και αφιέρωσε το γκολ στους απόντες Μιχαηλίδη, Ίνγκασον, Μούσα Ουαγκέ.

Ο Εμβιλά εξιλεώθηκε για το πέναλτι που παραχώρησε στο 50ο λεπτό, όταν ισοφάρισε με μονοκόμματο πλασέ, αφρούρητος, μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Μάλιστα ο Μασούρας έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στο δεκάλεπτο που ακολούθησε, ιδίως με την κεφαλιά-ψαράκι που αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος αμέσως μετά την ανάπαυλα με την είσοδο του Φορτούνη, αλλά η ορμή του κόπασε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Οι αλλαγές του Πάμπλο Γκαρσία στο τέλος έκαναν τον ΠΑΟΚ πολύ πιο επικίνδυνο.

Ο «Δικέφαλος» κυριαρχούσε στο πρώτο μέρος και άγγιξε το γκολ στο 26’, στο 0-0, όταν η κεφαλιά του Σβιντέρσκι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σα. Νωρίτερα, ο Πασχαλάκης νίκησε τον Μπρούμα σε τετ-α-τετ (13’).

Ο Ολλανδός διαιτητής Μάκελι αγνόησε τις -χλιαρές- διαμαρτυρίες των «ερυθρολεύκων» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αουγκούστο στον Βαρέλα στο 45’, αλλά και σε σύγκρουση του Πασχαλάκη με τον Μασούρα στο 52’. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αουγκούστο (45’), Σβαμπ (90+1’)

O τελικός έγινε στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25’ λόγω τραυματισμού Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Μασούρας (86’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Μπάμπα (90+2’ Μιχάι), Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80’ Τσιγγάρας), Σβιντέρσκι (80’ Κρμεντσικ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter