Κροατία-κορονοϊός: Ανοίγει και πάλι τους εξωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων

Κροατία-κορονοϊός: Ανοίγει και πάλι τους εξωτερικούς χώρους των μπαρ και των εστιατορίων

Η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εξωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια μπορούν να ξανανοίξουν την επόμενη εβδομάδα ύστερα από τρεις και πλέον μήνες που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας της COVID-19, παρά τη μικρή αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων σε διάστημα επτά ημερών.

Η χώρα κατέγραφε περίπου 4.500 ημερήσια κρούσματα πριν από τρεις μήνες αλλά ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε αρκετές εκατοντάδες την ημέρα. Σήμερα, ανακοινώθηκαν 544 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 365 μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε από τις χαμηλότερες εβδομαδιαίες συχνότητες της (COVID-19) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την 1η Μαρτίου, θα ανοίξουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι των μπαρ και των εστιατορίων. Νομίζουμε ότι είναι μια σωστή κίνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια, γέμισαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ πριν από μερικές εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν κατά του κλεισίματος των επιχειρήσεων που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν.

Οι εσωτερικοί χώροι των μπαρ και των εστιατορίων θα παραμείνουν κλειστοί.

Από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται επίσης οι αθλητικές προπονήσεις σε κλειστούς χώρους.

«Ωστόσο, τα μέτρα μπορούν πάντα να γίνουν (και πάλι) περισσότερο περιοριστικά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Τα καταστήματα έχουν παραμείνει ανοικτά στην Κροατία όλο τον χειμώνα, αν και με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ συνιστάται στους εργαζόμενους να προτιμούν την τηλεργασία όποτε είναι δυνατόν.

Οι δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται στα 25 άτομα.

Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 έχουν ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς και καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στην προμήθεια των εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter