Κροατικό υπουργείο Εσωτερικών: «Είχαμε ενημερώσει από τις 4 Αυγούστου τις ελληνικές αρχές»

Κροατικό υπουργείο Εσωτερικών: «Είχαμε ενημερώσει από τις 4 Αυγούστου τις ελληνικές αρχές»

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι έχει ενημερώσει από την Τρίτη 4 Αυγούστου τις ελληνικές αρχές αλλά και τις χώρες οι οποίες βρίσκονται στη διαδρομή Ζάγκρεμπ – Αθήνα σχετικές πληροφορίες ασφαλείας για τους οπαδούς.

«Λόγω ερωτημάτων των ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, ενημερώνουμε ότι στις 4 Αυγούστου η κροατική αστυνομία υπέβαλε στην ελληνική αστυνομία, αλλά και τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών (Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο), σχετικές πληροφορίες.

Πληροφορίες αυτού του τύπου διαμοιράζονται με χώρες που βρίσκονται ενδιάμεσα της διαδρομής, με τις αστυνομικές αρχές της κάθε χώρας να αξιολογούν ξεχωριστά το πως θα δράσουν ανάλογα με τις πληροφορίες που τους παρέχονται.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών, στο πλαίσιο διεθνούς επικοινωνίας ότι στις 7 Αυγούστου μεταξύ 3 και 6 το πρωί, στην έξοδο προς Αλβανία, εντοπίστηκαν 120 Κροάτες πολίτες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «δεν υπάρχουν σχόλια από την ΕΛ.ΑΣ για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών. Συλλέγουμε πληροφορίες για να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter