Κρούει το μνημονιακό καμπανάκι ο Σκυλακάκης;

Κρούει το μνημονιακό καμπανάκι ο Σκυλακάκης;

Απαισιόδοξος παρουσιάστηκε από το βήμα της Βουλής για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ο αν. υπουργός Οικονομικών μετά την αναθεώρηση των μακροοικονομικών μεγεθών από την ΕΛΣΤΑΤ, προκαλώντας ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε το ΑΕΠ προς τα κάτω κατά 4 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2015 έως και σήμερα. Κατά τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ του 2020 θα πέσει κάτω από τα 170 δισ. ευρώ αγγίζοντας τα 165 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 200% του ΑΕΠ θα φτάσει το δημόσιο χρέος. Προφανώς, τα εν λόγω στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα και ως προς την προσδοκώμενη ανάκαμψη.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χώρα είναι σε δυσχερέστερη θέση αν αντιμετωπίσει το χρέος και τα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια» έκρινε ο αν. υπουργός και συνέστησε συνετή χρήση των εσόδων που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, τομέας ο οποίος του ανατέθηκε μετά τον μίνι ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου.

«Χρειάζεται να είμαστε πολύ συνετοί. Είναι σημαντικό το ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης που εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με σωφροσύνη γιατί η εποχή είναι δύσκολη και ο χρόνος αβέβαιος. Για να υπάρξει ανάκαμψη θέλει πνεύμα διαλόγου», ήταν η τοποθέτηση του Θ. Σκυλακάκη που προκάλεσε ανησυχία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter