Κρούσμα κορονοϊού σε πλοίο ανοιχτά του Πειραιά

Κρούσμα κορονοϊού σε πλοίο ανοιχτά του Πειραιά

Κρούσμα κορονοϊού εκδηλώθηκε σε 72χρονο ναυτεργάτη ελβετικής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το πλοίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά, στη ράδα –δεν είναι δεμένο-, από τις 21 Μαρτίου και αποτελείται από πληρώματα ναυτεργατών 13 εθνικοτήτων, μεταξύ άλλων 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι. 

Το πλοίο είχε ναύλωση για την Ισπανία, αλλά λόγω της επιδημίας του κορονοϊού επέστρεψε στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), πέραν του 72χρονου –ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento φέρεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση-, επίσης «συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος». 

Αναφορικά με τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου, «σύμφωνα με τη δέσμευση της εταιρείας αναμένεται να αντιμετωπισθούν και εντός της ημέρας». 

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έφτασε σήμερα στο πλοίο εξέτασε, εξέτασε για κορονοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο documentonews.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) 28 ναυτεργάτες από το σύνολο του πληρώματος -ο ένας από αυτούς είναι Έλληνας-, διότι μετά τη θερμομέτρησή τους διαπιστώθηκε ότι είχαν πυρετό. 

Για όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος κρίθηκε, λόγω της μη εκδήλωσης πυρετού, ότι δεν χρειάζεται να εξεταστούν για κορονοϊό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter