Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους

Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους

Eχει περάσει μόνο ενάμισης μήνας από τότε που ο «his master's voice» Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει: «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Δεν ξέρω πόσοι τότε προσπέρασαν τη δήλωση χωρίς να αναλογιστούν τη σημασία της κυνικής (κυβερνητικής) παραδοχής ότι άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας για να κάνουν… οικονομία!

Γνωρίζω όμως ότι σχεδόν όλοι έχουμε αντιληφθεί πλέον ότι το «επιτελικό κράτος» δεν είναι διόλου… επιτελικό αλλά ένα ασκέρι τυχάρπαστων «εγώ» που αποπνέει ιδιοτέλεια.

Και επειδή, όπως έλεγαν οι παλιοί, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει», δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας «επιτελικός» που να αποδοκιμάσει τον Πέτσα. Οι παλιοί βέβαια έλεγαν και κάτι ακόμη, ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι! Οπερ μεθερμηνευόμενο, δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο ο Πέτσας εάν δεν ήταν αυτό το συμπέρασμα των πρωινών καφέδων στο Μαξίμου, εάν δεν ήταν αυτή η απόφανση του Μωυσή και Τσόρτσιλ και δεν συμμαζεύεται Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλωστε μόλις προχτές ο επικεφαλής της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, προσπαθώντας να αποφύγει με κάθε τρόπο την ανάληψη των ευθυνών του, δήλωσε ότι «αν κάναμε τεστ PCR σε όλους, όπως ζητούσατε, θα είχαμε το 10-20% του τουρισμού που είχαμε» καθώς «θα χάναμε τουρίστες από χώρες που δεν μπορούσαν να τους κάνουν τεστ».

Αυτό που δεν είπε ήταν ότι όλα αυτά τα «επιστημονικά» τα απαίτησε η γερμανική TUI, η οποία τελικά όχι μόνο δεν έφερε όσους τουρίστες υποσχέθηκε, αλλά χρωστάει και μεγάλα ποσά σε όλους όσοι συναλλάχτηκαν μαζί της.

Αλλά πώς να τα παραδεχτεί όλα αυτά ο πρωθυπουργός; Πώς να δεχτεί ότι ούτε οι αριθμοί του βγαίνουν πλέον; Γι’ αυτό καταφεύγει στον κυνισμό. Αλλά σε συνθήκες πανδημίας ο κυνισμός (ακόμη και του… Τσόρτσιλ) έχει κοντά ποδάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter