Κρύβουν κρούσματα με επιτελικό έγκλημα

Κρύβουν κρούσματα με επιτελικό έγκλημα

Ήξεραν τι έρχεται και άνοιξαν τα σύνορα. Χωρίς στρατηγική, οργανωµένο σχέδιο, δικλίδες ασφαλείας… Φόρτωσαν τα καράβια µε πλήθος κόσµου γιατί έτσι ήθελαν οι φίλοι τους οι πλοιοκτήτες, κοροϊδεύοντας τους πολίτες µε «διαγνώσεις» τύπου Θεοχάρη ότι για δυο τρεις ώρες ο ένας πάνω στον άλλο ο ιός µπορεί και να… µην κολλάει.

Αφησαν το καταπονηµένο από το πρώτο κύµα της πανδηµίας ΕΣΥ στη µοίρα του, αθωράκιστο, γιατί τα λεφτά πήγαν στα κανάλια και στις απευθείας αναθέσεις σε φίλους µε… βουλκανιζατέρ κι άλλες απίθανες εταιρείες που φτιάχτηκαν την τελευταία στιγµή.

Και φυσικά µας φλόµωσαν στην παραπληροφόρηση… Για να βγουν τώρα που η πανδηµία καλπάζει χτυπώντας κόσµο ανεξαρτήτως ηλικίας και η οικονοµία καταρρέει να κάνουν επίκληση στο φιλότιµο του Ελληνα και να στοχοποιήσουν τους νέους που είναι… απρόσεκτοι κι αυτοί θα φταίνε αν νοσήσουν και φύγουν από τη ζωή τα πάλαι ποτέ περήφανα γηρατειά.

∆εν είναι απλώς ανίκανοι να διαχειριστούν τη µεγάλη κρίση. ∆εν είναι µόνο αµελείς ή έστω λάθος πράττοντες. Είναι ένοχοι απέναντι στον κόσµο. Είναι δόλιοι.

Γιατί ήξεραν. Το παραδέχτηκε, όχι βεβαίως ενώπιον των Ελλήνων αλλά στο εξωτερικό, αδειάζοντας τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εχουµε µια αύξηση των κρουσµάτων του κορονοϊού και την περιµέναµε επειδή ανοίξαµε την οικονοµία και τον τουρισµό» δήλωσε προ ολίγων ηµερών στο CNN ο «Μωυσής» της πληρωµένης ενηµέρωσης.

∆ήλωση που αποκαλύπτει ανερυθρίαστα ότι η κυβέρνησή του γνώριζε πως ανοίγοντας τον τουρισµό και πραγµατοποιώντας µόνο δειγµατοληπτικούς ελέγχους θα προκαλούσε διόγκωση των κρουσµάτων. ∆εν προέβη όµως σε σχετική ενηµέρωση της κοινωνίας γι’ αυτό που έρχεται, διαπράττοντας έτσι εγκληµατική αµέλεια καθώς, όπως επισήµανε και ο Ευάγγελος Αντώναρος, «αποκρύψατε αυτό που περιµένατε και ενδεχοµένως ξέρατε».

Παλινωδίες κυβερνητικές που συνδυάζονται µε αντιφατικά µηνύµατα, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας µιλώντας στο εσωτερικό είχε κινηθεί σε εντελώς διαφορετικό µήκος κύµατος από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την παραδοχή του πρωθυπουργού για τη γνώση που καταδεικνύει και τον δόλο τους, ο Στ. Πέτσας µας διαβεβαίωνε ότι «για τη διασπορά του κορονοϊού φταίει η εσωτερική χαλάρωση, όχι ο τουρισµός».

Και τώρα, ενόψει ενός ερεβώδους φθινοπώρου σε ό,τι αφορά την οικονοµία αλλά και τις ζωές µας κυριολεκτικά και µεταφορικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν ήταν ικανή να αξιοποιήσει το χρονικό διάστηµα που της παρείχε η κοινωνία –στη συντριπτική της πλειονότητα τήρησε ευλαβικά τα µέτρα– ώστε να θωρακίσει το ΕΣΥ, η κυβέρνηση που δεν ενίσχυσε τον εσωτερικό τουρισµό, που υποχώρησε στις απαιτήσεις µεγαλοξενοδόχων, που δεν ανακοινώνει τα κρούσµατα στα νησιά ώστε να µην πληγεί ο τουρισµός –και εντέλει πέτυχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσµα–, η κυβέρνηση που δίνει αντιφατικές οδηγίες στους πολίτες για την πρόληψη από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση που έσπευσε να ενισχύσει οικονοµικά τα φιλικά της ΜΜΕ, η κυβέρνηση που δεν µπορεί να αποφασίσει ούτε για το αν και το πότε πρέπει να γίνουν τεστ στους υγειονοµικούς, αυτή η κυβέρνηση επικαλείται διά στόµατος πρωθυπουργού το φιλότιµο του Ελληνα και κατηγορεί τη νεολαία για την αύξηση των κρουσµάτων, προσπαθώντας να µετακυλίσει αλλού τις δικές της ευθύνες.

Αυτή ακριβώς η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη που ενώ τα κρούσµατα αυξάνονται µε γεωµετρική πρόοδο απέκρυπτε από τους πολίτες σε ποια νησιά υπήρχε έξαρση του κορονοϊού προκειµένου να µην τα… στοχοποιήσει, όπως ανερυθρίαστα παραδέχτηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρµόδιος για ζητήµατα Πολιτικής Προστασίας και ∆ιαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επιτρέποντας έτσι τη µόλυνση απροσδιόριστου αριθµού ανθρώπων.

Μια παραδοχή που έγινε αναγκαστικά όταν ο Γιάννης Ραγκούσης, τοµεάρχης δηµόσιας τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, δηµοσιοποίησε έγγραφο που αποκάλυπτε αυτό που φάνταζε αδιανόητο να συµβαίνει. Οτι δηλαδή είχαν επιβάλει στις µονάδες υγείας των νησιών να σταµατήσουν την ενηµέρωση προς κατοίκους και επισκέπτες για τα κρούσµατα κορονοϊού ώστε η ενηµέρωση να γίνεται µόνο από τον ΕΟ∆Υ. Κάτι που εντέλει δεν έγινε ποτέ, αφού ο ΕΟ∆Υ αποφάσισε να µη… στοχοποιήσει τα νησιά µε τα πολλά κρούσµατα αφήνοντας τον κόσµο να περιδιαβάζει αµέριµνος στα σοκάκια τους.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δίνει όντως µια σκληρή µάχη. Κι αυτή δεν είναι κατά του κορονοϊού. Είναι η µάχη της προπαγάνδας για την κατασκευή ενόχων ώστε να µην περάσει στην κοινωνία η γύµνια των… αρίστων που έχουν την εξουσία και πρωτίστως του ίδιου του µεγαλοαστού πρωθυπουργού της χώρας.

∆υστυχώς όµως γι’ αυτούς, κι ευτυχώς για την κοινωνία, δεν καταπίνουν όλοι αµάσητα τα στοχευµένα fake news του καλοταϊσµένων καναλιών. Ηδη φορείς της Πάρου, η οποία αντί να «προστατευτεί» από τα ψεύδη βλέπει µετά την αποκάλυψή τους την καταστροφή να έρχεται, προσφεύγουν στη ∆ικαιοσύνη ζητώντας την απόδοση ποινικών ευθυνών στους… ιθύνοντες νόες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έκρυβαν τα κρούσµατα στο νησί τους διαπράττοντας βαρύτατα εγκλήµατα. Οπως είναι η έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, η παρεµπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και η παραβίαση µέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter