Κρυφός εσωτερικός δανεισμός 2,5 δισ. ευρώ

Κρυφός εσωτερικός δανεισμός 2,5 δισ. ευρώ

Απάτη Βρούτση με τις εκκρεμείς συντάξεις εις βάρος των δικαιούχων, της ελληνικής οικονομίας και της Κομισιόν

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Μια πραγματικότητα που εκθέτει τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο λόγος για τις εκκρεμείς συντάξεις για τις οποίες πανηγυρίζει ο κ. Βρούτσης, ο οποίος επέλεξε να κρύψει τη θλιβερή πραγματικότητα κάτω από το χαλί.

Για να δείξει ότι είναι μικρός ο αριθμός των συντάξεων στην έκθεση του πληροφοριακού συστήματος ΑΤΛΑΣ εμφάνισε μόνο τις κύριες συντάξεις, οι οποίες ανέρχονται σε 163.224. Ο Γ. Βρούτσης και ο διοικητής του eΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν στα στοιχεία τον αριθμό των διεθνών συντάξεων, των παράλληλων συντάξεων, των αναπηρικών, αλλά και των επικουρικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός με τις λογιστικές αυτές αλχημείες (κρυφό χρέος κατά τους δανειστές μας) έχει αυξήσει σε πάνω από 360.00 τις εκκρεμείς συντάξεις όλων των κατηγοριών ή με βάση τους μέσους όρους σε 2,5 δισ. ευρώ κρυφό δανεισμό, δηλαδή στο 1,33% του ΑΕΠ του 2019!

Πρόκειται για μείζον ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο τους εν αναμονή συνταξιούχους –οι οποίοι δεν λαμβάνουν τη σύνταξή τους και είναι άγνωστο με τι εισόδημα ζουν– αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ηδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ είχε χαρακτηρίσει τις εκκρεμείς συντάξεις «κρυφό χρέος».

Επιπλέον όμως Βρούτσης και Χάλαρης επιλέγουν συνειδητά να εξαπατήσουν κυρίως τα κοινοτικά όργανα που εποπτεύουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν, έως τον Σεπτέμβριο του 2020 το πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ κατέγραψε 163.224 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Μάλιστα, και εδώ κρύβεται η εξαπάτηση, θεωρεί ότι για τις κύριες αυτές εκκρεμείς συντάξεις θα πρέπει να πληρωθούν 619,82 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Βρούτσης προσπαθεί να κουκουλώσει το «κρυφό χρέος» που δημιουργεί (ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να υπάρξει και όσο το δυνατόν μικρότερη καταγραφή μείωσης του ΑΕΠ σε σχέση με το 2019) μέσω των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Αν λοιπόν αυτό το νούμερο ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, θα έπρεπε οι συντάξεις να καταβάλλονταν (ο μέσος όρος στις κύριες συντάξεις είναι 727 ευρώ) εντός 5,3 μηνών. Εδώ λοιπόν εντοπίζεται η εξαπάτηση Βρούτση προς τα κοινοτικά όργανα. Στην Ελλάδα υπάρχουν υποψήφιοι συνταξιούχοι που περιμένουν έως πέντε έτη. Ωστόσο ο μέσος χρόνος αναμονής εκτιμάται σε δεκατέσσερις μήνες. Στην έκθεση εκτιμάται ότι ο μέσος χρόνος αναμονής (αν ληφθεί υπόψη η καλύτερη επίδοση των ανθρώπων του eΕΦΚΑ) είναι 8,3 μήνες. Αν όμως ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος του πρώτου 9μηνου του 2020, τότε ο μέσος χρόνος απονομής των κύριων συντάξεων είναι 12,1 μήνες.

Αν πάρουμε υπόψη ότι οι υπηρεσίες του eΕΦΚΑ θα λειτουργούν με ρυθμό 19.632 απονομών ανά μήνα (όπως καταγράφεται στην έκθεση ο Σεπτέμβριος που είναι μήνας-ρεκόρ στην απονομή συντάξεων), τότε το κρυφό χρέος που κρύβει ανέρχεται σε 355,9 εκατ. ευρώ (8,3 μήνες μέσος όρος). Αν ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος απονομών του 2020 είναι 12,3 μήνες, τότε το χρέος που κρύβει ανέρχεται σε 806,9 εκατ. ευρώ!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter