Κρυπτόμενος και ασταθής στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Κρυπτόμενος και ασταθής στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Ομιλίες, δηλώσεις και κατηγορίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων που μόνο την αυτοπεποίθηση μίας επιτυχημένης κυβέρνησης που διεκδικεί την αυτοδυναμία δεν θυμίζουν, χαρακτηρίζουν τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχοντας μεταθέσει κατά μία ημέρα τη «μεγάλη συγκέντρωση» της Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο της συναυλίας αλληλεγγύης στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός εμφανίζεται στην περιφέρεια στην οποία ο ίδιος στοχεύει να καλύψει το κενό του Κώστα Καραμανλή.

Οι αντίπαλοί του τον αντιπαθούν, τον εχθρεύονται και ραδιουργούν σε βάρος του, κανείς τους δεν έχει προτάσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα παρά μόνο το δικό του κόμμα, εάν η κυβέρνησή του φύγει από την εξουσία η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί και θα απειληθεί ακόμα και η καταβολή των συντάξεων.  Αυτό είναι το μήνυμα που το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να εκπέμπει σε περιοδείες και συνεντεύξεις του λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Αυτό ετοιμάζεται να εκπέμψει και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το Θησείο το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση. Η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν από τα μέσα Απριλίου προγραμματισμένη για την 17η Μαΐου, με πλήθος φιλοκυβερνητικών δημοσιευμάτων για την προετοιμασία της. Όμως τελικά, το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη άλλαξε, πασχίζοντας προφανώς να αποφύγει την «κακοτοπιά» της συνύπαρξης στην πόλη με τις δεκάδες χιλιάδες πολίτες που δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, μετά και την σειρά χυδαίων δηλώσεων για το επικοινωνιακό κόστος της τραγωδίας και την «εργαλειοποίησή» της.

Εάν κανείς κάνει μια σύντομη αναδρομή στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, θα διαπιστώσει πως οι περισσότερες έχουν πυροδοτηθεί από δηλώσεις ή συμπεριφορές του Κυρ. Μητσοτάκη, προκαλώντας αντιδράσεις, άλλοτε της αντιπολίτευσης, άλλοτε μεγάλου μέρους πολιτών, συχνά και των δύο. Δεν είναι τυχαίο που το παραπάνω γεγονός έχει αναγκάσει τον Άκη Σκέρτσο να να εξαντλεί τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου σε επεξηγηματικές και «μεταφραστικές» δημόσιες δηλώσεις. Εξού και το παραπάνω μήνυμα επιστρατεύεται σε συνδυασμό επιλεκτικές αναφορές στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του, στοχεύοντας ο ίδιος αυτό για το οποίο κατηγορεί τους αντιπάλους του, εις διπλούν.

Αφενός, το ίδιο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μένει εκτός συζήτησης, την ώρα που δοξάζεται παραμένοντας κρυμμένο. Καμία συζήτηση για την άλωση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων, την επιπλέον αντιδραστική απορρύθμιση της δημόσιας Παιδείας, τα σηκωμένα χέρια παραίτησης στην ακρίβεια και την απόλυτη αναλγησία για την βόμβα των κόκκινων δανείων. Αφετέρου, η αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πλην της αποσπασματικές αναφορές στα όσα πράγματι είχαν προαναγγελθεί προγραμματικά, ανεξάρτητα εάν έκαναν καλό ή όχι στην πλειοψηφία των πολιτών. Από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στις κρίσεις μέχρι   την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μεταξύ ημετέρων, το διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών και την κατάπτωση των υποδομών στα Τέμπη

Παρά όμως τις προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου και του μιντιακού κυβερνητικού βραχίον, ειδικά τα δύο τελευταία παραμένουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, με το σκάνδαλο των υποκλοπών να τον απειλεί έως και το εσωτερικό. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συντάχθηκε σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο πνεύμα των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το τι σημαίνει το σκάνδαλο των υποκλοπών, γεγονός που αυξάνει την πίεση που υφίσταται ο Κυρ. Μητσοτάκης και στο εσωτερικό. Η δε χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Γιάννη Οικονόμου στο Mega εξέθεσε ακόμα περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιχειρεί να φρενάρει τον κλοιό που στενεύει, με την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη να στοχεύει σε ένα επικοινωνιακό μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι η εργαλειοποίηση της παρουσίας του Κώστα Καραμανλή κατά την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη και του δείπνου που οι κυβερνητικές πηγές έχουν διαρρεύσει πως έχει προγραμματιστεί μετά από αυτήν προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού. Το χαρακτηρίζουν «δείπνο συσπείρωσης και ενεργοποίησης του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού», με την επίτευξη της συσπείρωσης να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, κρίνοντας από τη δραματική προσπάθεια να μαζευτεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στη συμπρωτεύουσα.

Όμως είναι μόνο μία απόπειρα του πρωθυπουργικού επιτελείου να βρεθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ίδιο κάδρο με τον πρώην πρωθυπουργό, στην προσπάθεια να θολώσει η εικόνα της απόλυτης πολιτικής απομόνωσης που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκπέμπει σε κάθε του εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα με «SOS» από τη ΝΔ: Καλεί… επειγόντως μέλη από την Αθήνα για την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Το «άριστο» βιογραφικό της Ειρήνης Αγαπηδάκη που… γοήτευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter