Κρύβεται από όλους και από όλα ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο υποκλοπών

Κρύβεται από όλους και από όλα ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο υποκλοπών

Αφού φρόντισε να μείνει ο ίδιος και κάθε εμπλεκόμενος με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έξω από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει και την Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου PEGA στέλνοντας τον «αντ’ αυτού» Γιώργο Γεραπετρίτη, και απαξιώνει πλήρως τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αρνούμενος να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις επερχόμενες εκλογές με χρήση του Predator. Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε την Πέμπτη με σειρά τοποθετήσεων την επιχείρηση «κρύψτε τον Μητσοτάκη», ενώ αγνόησε ακόμα και τα επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το θέμα, ακόμα και του έγκριτου και αποδεκτού για την κυβέρνηση, Economist.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Το βάζει στα πόδια ο Μητσοτάκης για να μην απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση Τσίπρα

Ακόμα και με την παρουσία των ευρωβουλευτών-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA στη χώρα μας, όπου βρίσκονται και συναντούν τα θύματα των παρακολουθήσεων, τους δημοσιογράφους που ερευνούν την πολύκροτη και μέλη της εξεταστικής-παρωδία της Βουλής, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τις παραμικρές απαντήσεις για τις ευθύνες της στο διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε σωρεία ερωτημάτων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με πρώτο του documentonews.gr, που του έθεσε και το δημοσίευμα του Economist, που τονίζει μεταξύ άλλων, πως «η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νϊκου Ανδρουλάκη». Μάλιστα, τον ρωτήσαμε εάν προβληματίζονται στην κυβέρνηση για την διεθνή εικόνα της χώρας που πληγώνεται καθημερινά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο εν λόγω σκάνδαλο, με τον ίδιο να σφυρίζει αδιάφορα.

«Η διεθνής εικόνα της χώρας αντικατοπτρίζεται από την αντιμετώπιση που έχει η χώρα από τους θεσμικούς μας συνομιλητές σε όλα τα επίπεδα. Από την πορεία της οικονομίας, από την απήχηση και την αναγνώριση των θέσεων της χώρας σε ότι αφορά κομβικά ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας ασφάλεια, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη συνεργασία μας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Και νομίζω ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο της τελευταίας δεκαετίας» ήταν η απάντησή του για τα όσα γράφει ο διεθνής Τύπος για την «ενοχή» της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση.

Κατά τα λοιπά, έδειξε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που είναι ο μόνος κυβερνητικός παράγοντας που θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής PEGA, αναμασσόντας τα περί ανάγκης βελτίωσης της νομοθεσίας, της πρόθεσης της κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, αλλά και των περιπτώσεων παρακολουθήσεων σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και την Πέμπτη, όπως και την περασμένη Δευτέρα, απαξίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις των «Νέων» και του «Βήματος» για τις παρακολουθήσεις επιπλέον πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, ακόμα και υπουργού της κυβέρνησης, αλλά και του ρόλου του μέχρι πρότινος δεξιού χεριού του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν έχει προκύψει κάποιο καινούριο στοιχείο, κάποιο υπαρκτό περιστατικό, πέρα από εικασίας, εκτιμήσεις και σχόλια, που να έχει διαψεύσει σε κάποιο επίπεδο αυτά που από την πρώτη στιγμή είπαμε, για όλη τη διάσταση αυτής της υπόθεσης» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου για τα δημοσιεύματα-κόλαφος του ομίλου Μαρινάκη.

Σε άλλο ερώτημα, κληθείς να απαντήσει εάν ο Γ. Γεραπετρίτης προτίθεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στην PEGA για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε ευθαρσώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Έχουμε πει και έχουμε αποσαφηνίσει ότι αυτά που μπορούσαν να ειπωθούν και εξηγήσεις που μπορούσαν να δοθούν στον δημόσιο διάλογο εξαιτίας της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητας του θέματος της νόμιμης επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη, έχουν ειπωθεί, όχι μόνο από πολιτικούς παράγοντες, αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες, και από τους αρμόδιους λειτουργούς της δικαιοσύνης που επιβλέπουν και επικυρώνουν τις αποφάσεις της ΕΥΠ για νόμιμες επισυνδέσεις» είπε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, σε πλήρη άρνηση παροχής περαιτέρω εξηγήσεων, ακόμα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Κρύβεται και από Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ

Τον φόβο του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει τις ευθύνες και τον έλεγχο από τους πολιτικούς του αντιπάλους επιβεβαίωσε και με την απάντησή του στα ερωτήματα που του τέθηκαν, τόσο για την ερώτηση που κατέθεσε στο πρόσωπό του ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Ο πρωθυπουργός έχει από την πρώτη στιγμή απαντήσει για τις νόμιμες επισυνδέσεις. Η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες, που ζήτησε η αντιπολίτευση στη Βουλή για νόμιμες επισυνδέσεις. Όσον αφορά στα κακόβουλα λογισμικά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι καμία κρατική αρχή δεν τα χρησιμοποιεί. Ο κ. Τσίπρας επιμένει να εστιάζει σε εικασίες και σε θέματα ανύπαρκτα και να μην ασχολείται με τα υπαρκτά. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η κυβέρνηση θα ακολουθήσουν την τακτική αυτή» απάντησε για την ερώτηση Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας πως ο Κυρ. Μητσοτάκης «φυγομαχεί» από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ακόμα πιο ειδικά, σε νέα ερώτηση για το «εάν θα πάμε σε εκλογές με ενεργό το Predator» όπως τον κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε στην απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας, κατηγορώντας εκείνος τον ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση του μεταπολιτευτικού κεκτημένου της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών. Παράλληλα, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση πως ετοιμάζει «αφήγημα» και «γραμμή άμυνας και δικαιολόγησης της επερχόμενης ήττας» στις εκλογές.

Κατά τον Γ. Οικονόμου, τα όσα αναφέρονται από τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης είναι «χωρίς στοιχεία, χωρίς πραγματικά περιστατικά», «αναπαράγοντας και επαναλαμβάνοντας το ίδιο ψέμα πολλές φορές για να το καταστήσει αλήθεια». Ωσάν να μην έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες το σκάνδαλο που έχει εδώ και καιρό περάσει τα σύνορα της χώρας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε πως «η ελληνική Δημοκρατία είναι μια ώριμη Δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, και οι θεσμοί λειτουργίας του κράτους, της πολιτείας, όπως το κάνουν σταθερά από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, εγγυώνται ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα εκφραστεί και θα αποτυπωθεί γνήσια».

Τέλος, στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε και το νέο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για να κληθούν οι Γρ. Δημητριάδης και λοιποί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, υποστηρίζοντας γενικόλογα πως «η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί κάτι που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής», ενώ είναι γνωστό πως όλο το προηγούμενο διάστημα έχει μεθοδεύσει με κάθε τρόπο την μη σύγκληση της κρίσιμης αυτής επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter