Κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ευυπόληπτου βιαστή των Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία για την «ομερτά»

Κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ευυπόληπτου βιαστή των Ιωαννίνων η Νέα Δημοκρατία για την «ομερτά»

Σε υπαινιγμούς ώστε να αρνηθεί τις σχέσεις του κόμματός του με τον ευυπόληπτο βιαστή των Ιωαννίνων με πολιτικές διασυνδέσεις με τη Νέα Δημοκρατία που αποκάλυψε το Documento κατέφυγε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κρύφτηκε πίσω από την επιλογή της εφημερίδας για μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του για την προστασία της βιασθείσας κόρης του για να πάρει αποστάσεις από τον άλλοτε συνεργάτη του εκλεκτού της οικογένειας Μητσοτάκη, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σε θολές απαντήσεις και στην νωχελική άρνηση των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με τον καταδικασμένο παιδοβιαστή των Ιωαννίνων που καταδικάστηκε με «συνταγή Λιγνάδη» και με 18 χρόνια κάθειρξης πέτυχε αναστολή της ποινής αρκέστηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Οικονόμου σε ερωτήματα που έθεσε το documentonews.gr, επιλέγοντας να κρύψει το κόμμα του πίσω από… το δάχτυλό του, εκμεταλλευόμενος τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του άλλοτε στενού συνεργάτη του σημερινού υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Όπως αποκάλυψε το Documento της Κυριακής, επιφανής Γιαννιώτης με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα καταδικάστηκε πρωτόδικα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του όταν αυτή ήταν έντεκα ετών. Παρ’ όλα αυτά ο παιδοβιαστής, στον οποίο ομόφωνα επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Κατά το ρεπορτάζ, πρόκειται για μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες των Ιωαννίνων, πασίγνωστη για τις σχέσεις της με τη ΝΔ, με τον ίδιο να έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης και εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη. Ωστόσο, η επιλογή της εφημερίδας -που επιτάσσει η τήρηση της δεοντολογίας- να μην δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του καταδικασμένου παιδοβιαστή, σεβόμενη την επιθυμία της βιασθείσας κόρης του ώστε να προστατευτεί η ίδια από τη δημοσιότητα, θεωρήθηκε από την κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στοιχηθεί πίσω από την ανωνυμία του.

Ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε το Documento για «ανακρίβεια» αναφορικά με τον ρόλο του «παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας», χωρίς ωστόσο να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για τις σχέσεις του καταδικασθέντος με το κόμμα του. Προχώρησε δε σε μία επίθεση κατά της εφημερίδας, δηλώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα σας προβαίνει σε τέτοιου είδους αστοχίες και ανακρίβειες».

Από εκεί και έπειτα, και αφού υπαινίχθηκε μόνο πως ο επιφανής Γιαννιώτης δεν έχει καμία σχέση με τους γαλάζιους, επιστράτευσε και την έτερη «γραμμή άμυνας» της κυβέρνησης όταν καίγεται από ανάλογη αποκάλυψη, σημειώνοντας πως «τα ζητήματα αυτού του τύπου δεν προσφέρονται για κανενός είδους εργαλειοποίηση» και πως «δεν έχει νόημα ο οποιοσδήποτε σχολιασμός των συνειρμών ή τα υπονοούμενα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε ότι δήθεν κάποιες πολιτικές παρεμβάσεις οδηγούν στην άλφα ή βήτα κατεύθυνση».

Διαβάστε περισσότερα: «Ομερτά» για τον ευυπόληπτο βιαστή της 11χρονης κόρης του

Μάλιστα, δηλώνοντας αρκούντως ενημερωμένος για μία υπόθεση που -κατά τα λεγόμενά του- δεν αφορά στέλεχος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε να κάνουμε μία εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, περιγράφοντας αναλυτικά τα στάδια της δίκης και της καταδίκης.

«Καταγγέλθηκε το 2018, δεν τον συνέλαβαν το 2018. Δύσκολο κανείς να φανταστεί ότι μπορεί να έχει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία που δεν συνελήφθη κάποιος το 2018. Καταδικάστηκε από ένα δικαστήριο με απόλυτη πλειοψηφία 7-0. Μετά το δόθηκε η αναστολή της ποινής. Υπονοεί η εφημερίδα ότι έγινε παρέμβαση για να του δοθεί η αναστολή της ποινής. Ενώ δεν έγινε παρέμβαση για να του επιβληθεί αυτή η ποινή» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, για να καταλήξει σε μία γενική τοποθέτηση περί Δικαιοσύνης, αφού όμως υπογράμμισε την ανάγκη η Δικαιοσύνη «να εξαντλεί την αυστηρότητα που υπάρχει» με την επιπλέον υπογράμμιση ωστόσο πως «δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που μπορεί να απολογηθεί, ή εν πάσει περιπτώσει να εκτιμήσει με ποιο σκεπτικό η Δικαιοσύνη παίρνει την οποιαδήποτε απόφαση».

«Αυτό που είναι δουλειά της κυβέρνησης και που η κυβέρνηση το έκανε, είναι για τα ζητήματα του βιασμού και για μια σειρά από άλλα τέτοια ζητήματα να μην υπάρχει κλιμακωτή επιλογή ποινών, όπως υπήρχε την προηγούμενη περίοδο. Να υπάρχει ποινή ισόβια σε ότι αφορά τον βιασμό, βιασμό ανηλίκων. Έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να δοθεί οποιαδήποτε αναστολή, στην περίπτωση που κάποιος κριθεί ένοχος και καταδικαστεί» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς όμως να δώσει απάντηση στο ερώτημα που προκύπτει από τα στοχεία του ρεπορτάζ.

Γιατί έπεσε στα μαλακά ένα ακόμα γαλάζιο στέλεχος για τη διάπραξη ενός τόσο ειδεχθούς εγκλήματος;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter