ΚΤΕΛ Αχαΐας: Ερώτηση για την επικινδυνότητα των αστικών λεωφορείων από την Σία Αναγνωστοπούλου

ΚΤΕΛ Αχαΐας: Ερώτηση για την επικινδυνότητα των αστικών λεωφορείων από την Σία Αναγνωστοπούλου

Ζήτημα επικινδυνότητας στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ με τα λεωφορεία «φυσαρμόνικα» προς το Πανεπιστήμιο Πατρών θέτει με ερώτησή της προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τις πρωινές αλλά και τις μεσημεριανές ώρες όπου οι σπουδαστές παίρνουν το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ για να πάνε, αλλά και για να φύγουν από το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκονται πάνω από 150 άτομα τις περισσότερες φορές στα δρομολόγια των λεωφορείων «φυσαρμόνικα». Ένας μεγάλος αριθμός των φοιτητών αλλά και του επιβατικού κοινού είναι όρθιοι. Μπορεί, ο αριθμός των επιβατών σε τέτοια λεωφορεία να είναι εντός των ορίων που θέτει ο νόμος, αλλά στην πραγματικότητα πόσο πραγματικά ασφαλή είναι τα δρομολόγια αυτά για τους σπουδαστές, όπως και γενικότερα για το επιβατικό κοινό που τα χρησιμοποιεί;

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές φοιτητών, ειδικότερα τα λεωφορεία «φυσαρμόνικα» του Αστικού ΚΤΕΛ, έχουν προβλήματα αφού είναι αρκετά παλαιά, τα καθίσματα τους είναι ξύλινα και είναι φανερό ότι χρησιμοποιούνται για να αποφευχθούν τα διπλά δρομολόγια προς το Πανεπιστήμιο.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς σε τέτοια δρομολόγια με αυξημένη κίνηση, θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται δύο «μονά» λεωφορεία με διπλό δρομολόγιο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες αλλά και να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επιχορηγήθηκαν έκτακτα τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, με ποσό 18,3 εκατομμυρίων ευρώ «λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης». Επίσης, ότι στις 23 Απριλίου 2023 είχε εκδοθεί προηγούμενη ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία η επιδότηση ανερχόταν σε 19,2 εκ. ευρώ. Συνολικά προβλέφθηκε να επιδοτηθούν 34 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ καθώς επίσης και μεμονωμένοι μεταφορείς ή επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν άγονες γραμμές νησιών».

Η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πως διασφαλίζεται ο έλεγχος ότι οι Διοικήσεις των ΚΤΕΛ και οι οδηγοί εφαρμόζουν τις οικείες διατάξεις. ώστε να γίνεται η μεταφορά των επιβατών με ασφάλεια, αν υπάρχει η υποχρέωση των ΚΤΕΛ να θέσουν στην κυκλοφορία και άλλο λεωφορείο, στο πλαίσιο αποτελεσματικής άσκησης της λειτουργίας τους και αν έχουν επιδοτηθεί τα ΚΤΕΛ του νομού Αχαΐας με την τελευταία επιδότηση και αν ναι σε ποιο ποσό ανέρχεται αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter