Κτηνωδία στη Ρόδο: Σκότωσαν 14 ελάφια!

Κτηνωδία στη Ρόδο: Σκότωσαν 14 ελάφια!

Ανάμεσα στα πτώματα των ελαφιών, βρέθηκαν και μικρά ελαφάκια, που βρήκαν τον θάνατο με κυνηγετική καραμπίνα.

Άγνωστοι δράστες σκότωσαν 14 ελάφια σε δασική περιοχή του νησιού. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη κοινή έρευνα της θηροφυλακής, με την δασική υπηρεσία, την αστυνομία και την κτηνιατρική υπηρεσία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τα ελάφια εντοπίστηκαν από τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών και από τα πρώτα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκαν με κυνηγετικό όπλο, ανάμεσα στο δάσος του Καλαμώνα έως και τις παρυφές των Μαριτσών.

Ανάμεσα στα πτώματα των ελαφιών, βρέθηκαν και μικρά ελαφάκια, που βρήκαν τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών βρέθηκαν σε αποσύνθεση.

Ο Μανώλης Στέργου, θηροφύλακας μιλώντας στο www.zoosos.gr, εξήγησε ότι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν το πρώτα πτώμα την περασμένη Κυριακή και στην συνέχεια τα υπόλοιπα σε διαφορετικά σημεία. Τα περισσότερα ελάφια ήταν σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης αφού τα ζώα υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν πριν από περίπου δυόμιση μήνες ενώ τα πλέον πρόσφατα πριν από δύο – τρεις μέρες.

Ο θηροφύλακας συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με την δική του εκτίμηση η δολοφονία αυτών των ζώων σε έκταση ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου έγινε από βοσκούς οι οποίοι συνηθίζουν να σπέρνουν τα χωράφια στην περιοχή για να έχουν δικές τους ζωοτροφές και σκοτώνουν τα ελάφια, τα οποία πηγαίνουν εκεί για να τραφούν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία, τη Θηροφυλακή, την Κτηνιατρική Υπηρεσία και παρουσία εισαγγελέα εντούτοις όπως μας εξήγησε ο κ. Στέργου στο έλεγχο ο οποίος έγινε στις μάντρες δύο βοσκών δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Ροδιακή (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter