Κτηνωδία στο Βόλο: Σκότωσαν 23 δεσποζόμενα σκυλιά με φόλες

Κτηνωδία στο Βόλο: Σκότωσαν 23 δεσποζόμενα σκυλιά με φόλες

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την κτηνωδία στο Βόλο, με δράστες άρρωστους εγκεφάλους και θύματα 23 δεσποζόμενα σκυλιά, στην περιοχή Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα σκυλιά ήταν μικρά σε ηλικία. «Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Πρόκειται για μαζική δολοφονία» δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες που βρήκε νεκρό τον τετράποδο φίλο του.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά των μικρών τετράποδων σημειώθηκε μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες, ζώων τα οποία κείτονταν νεκρά, άλλα έξω στον δρόμο και άλλα μέσα σε αυλές.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα.

Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Στεφανοβίκειο, μέχρι και την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν φόλες με δηλητήριο πεταμένες στην πλατεία του χωριού, τις οποίες έσπευσαν να απομακρύνουν.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα τετράποδά τους, έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν άλλοι ιδιοκτήτες, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τους δράστες, οι οποίοι ξέσπασαν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τη μανία τους πάνω στα άτυχα τετράποδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου χρόνο είχε εκδηλωθεί ανάλογο κρούσμα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να λάβει τις διαστάσεις ομαδικής θανάτωσης.

Πάντως, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων τετράποδων που βρήκαν τραγικό θάνατο προσανατολίζονται τώρα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων.

(Πηγή: taxydromos.gr)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter