Κτηνωδία Τούρκων στρατιωτών κατά Σύρων προσφύγων

Κτηνωδία Τούρκων στρατιωτών κατά Σύρων προσφύγων

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας που φτάνουν σε γνώση των δυτικών πρακτορείων και έχουν θύτες Τούρκους και θύματα Σύριους μετανάστες και πρόσφυγες

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αρκετούς στρατιώτες για το ρόλο τους σε ένα βίντεο το οποίο αποδεικνύει ότι χρησιμοποίησαν λεκτική και σωματική βία εναντίον νέων από τη Συρία που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη χώρα

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα σε στρατιωτικό φυλάκιο την περασμένη εβδομάδα, αφορούσε τέσσερις στρατιώτες που χτύπησαν και κλώτσησαν τους νέους άνδρες, φωνάζοντάς τους: « Θα έρθετε ξανά στην Τουρκία;» «Μη φωνάζετε», λέει ένας στρατιώτης, ενώ ο συνάδελφός του κλωτσάει επανειλημμένα έναν πρόσφυγα, που βρίσκεται ήδη στο έδαφος. «Γιατί μας φέρνεις τους πρόσφυγες;» «Είσαι λαθρέμπορος;» λέει ένας άλλος. 

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/turkey-soldiers-syria-refugees-video-beatings-abuse-turkish-army-a7876306.html

Το βίντεο, που φέρεται ότι τραβήχτηκε από έναν στρατιώτη που συμμετείχε στο επεισόδιο και έγινε ευρέως γνωστό στο Διαδίκτυο, μέσω Γερμανίας, δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρωθεί. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του, ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι είχε εντοπίσει τους εμπλεκόμενους στρατιώτες και ότι αυτοί βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι τέσσερις πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, εξετάστηκαν από ιατρική ομάδα και απελάθηκαν, δήλωσε ο στρατός.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα για απάνθρωπες πρακτικές ενάντια σε όσους προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο που μαστίζει εδώ και έξι χρόνια τη γειτονική Συρία.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, οι φωτογραφίες των νέων αντρών από τη Συρία, που υποχρεώθηκαν να φορέσουν γυναικεία εσώρουχα για να διασκεδάσουν τους συνοριοφύλακες έχουν κυκλοφορήσει ευρέως, προκαλώντας την οργή πολλών.

Ομάδες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει επανειλημμένα τα τουρκικά στρατεύματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν πολίτες της Συρίας που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα.

Συνολικά, 163 πρόσφυγες -συμπεριλαμβανομένων 15 γυναικών και 31 παιδιών- λέγεται ότι σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Άγκυρα αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ενώ αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι Σύριοι είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα, μετά από μια εισροή περίπου τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, το κόστος διαβίωσής τους είναι μεγάλο και υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των προσφύγων και των τοπικών κοινοτήτων.

Η δυσαρέσκεια εκδηλώνεται συχνά σε βία: Τον Ιούλιο, μια ετοιμόγεννη κοπέλα από τη Συρία οδηγήθηκε έξω από το σπίτι της κοντά στο Sayarka, βιάστηκε και βρήκε το θάνατο με λιθοβολισμό. Αυτοί που της επιτέθηκαν, σκότωσαν επίσης τον γιο της, ηλικίας 10 μηνών.

Σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, λέει ο ΟΗΕ και 14 εκατομμύρια –ο μισός πληθυσμός- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.  

Πηγή: Independent

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter