«Κωλοτούμπα» Βαρβιτσιώτη: Η μεταναστευτική κρίση δεν τελειώνει στους φράκτες του Έβρου

«Κωλοτούμπα» Βαρβιτσιώτη: Η μεταναστευτική κρίση δεν τελειώνει στους φράκτες του Έβρου

Σε αποκαλυπτήρια κυβερνητικών προθέσεων μετατρέπεται η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να παραδέχεται μετεκλογικά ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού δεν θα τελειώσει «στους φράκτες του Έβρου ούτε στην ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας», αφού πρόκειται για φαινόμενο που «ήρθε για να μείνει».

Μετά την κυβίστηση για το ονοματολογικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια πρακτική και για το μεταναστευτικό. «Θέλω να ξέρετε δύο πράγματα», είπε αρχικά από το βήμα της Βουλής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το μεταναστευτικό, «το μήνυμα που μεταφέρουμε στους Ευρωπαίους εταίρους είναι ότι η Ελλάδα, αλλάζοντας τις διαδικασίες ασύλου και θωρακίζοντας τα σύνορα, κάνει αυτά που πρέπει».

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα, ζητάμε η Ευρώπη να μην εκφράζεται φοβικά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο που ήρθε για να μείνει. Αλλά να εκφράζεται με ένα τρόπο δημιουργικό, δημιουργώντας επιτέλους τις δομές και τις διαδικασίες για να το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να τελειώσουν τα προβλήματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση στους φράκτες του Έβρου ούτε στην ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας. Πράγμα που κάνουμε συστηματικά».

Τόνισε δε ότι η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί όταν όλες οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αποφασίσουν ότι το βάρος θα μεταφερθεί στο σύνολο της Ευρώπης και όχι καταδικάζοντας τις χώρες της πρώτης υποδοχής και δη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter