«Κωλοτούμπα» Μητσοτάκη για το περίφημο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών

«Κωλοτούμπα» Μητσοτάκη για το περίφημο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών

Ένα προστατευτικό δίχτυ, (παρά τα αντιθέτως λεγόμενα), πάνω από τη διαχρονική ασυλία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, άπλωσε για μια ακόμη φορά η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εξαιρετικά σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής στη σημερινή συζήτηση, πριν τη δεύτερη ψηφοφορία, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στην πρώτη ψηφοφορία πριν από ένα μήνα «απέσυρε» βουλευτές της με αποτέλεσμα η ερμηνευτική δήλωση να λάβει μόνο 179 ψήφους, προφανώς διότι ανησυχεί λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της, όπως ο Άδ. Γεωργάδης, με την Δικαιοσύνη.

Τι έλεγε όμως αυτή η ερμηνευτική δήλωση και γιατί η ΝΔ έσπευσε για μια ακόμη φορά να υπερασπιστεί το περίφημο άρθρο 86 περί (μη) ευθύνης υπουργών;

Η ερμηνευτική δήλωση που έφερε η Κυβέρνηση όριζε ότι το άρθρο 86 καλύπτει αδικήματα που διαπράττονται κατά την άσκηση κι όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων με αποτέλεσμα τα αδικήματα όπως η δωροδοκία να μην εμπίπτουν στην «αποσβεστική προθεσμία» και να μη θεωρούνται παραγεγραμμένα. Μια ερμηνευτική δήλωση που όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός «αποτελούσε την «καρδιά» της αλλαγής του περίφημου άρθρου 86. Αυτή ακριβώς η ερμηνευτική δήλωση έλαβε 179 ψήφους με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σχολιάζοντας με νόημα τη στάση της ΝΔ είπε ότι «δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης» ο οποίος σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis «δεν λέει ότι είναι αθώος, αλλά ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter