Στο HOTDOC την Κυριακή με το Documento

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η αποδόμηση ενός έντεχνα φιλοτεχνημένου μύθου

Μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ακολούθησε μια εντυπωσιακά επιδερμική και συγχρόνως βίαιη προσπάθεια «αγιοποίησής» του από φίλια ΜΜΕ και πολιτικούς συνοδοιπόρους.

Μια προσπάθεια επανεκκίνησης της συλλογικής μνήμης με την προσεκτική αφαίρεση, διαστρέβλωση και αποσιώπηση σημαντικών πτυχών της πορείας του στην πολιτική.

 Οι πολίτες «βομβαρδίστηκαν» από αφιερώματα και αφηγήσεις που τον παρουσίαζαν ως τον μέγα μεταρρυθμιστή και τον αλάνθαστο πολιτικό που απλώς δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του.

Το HOTDOC, ακτινογραφεί την πορεία του στην πολιτική με κρύο αίμα και χωρίς καμιά προσπάθεια ωραιοποίησης γεγονότων και επιλογών. Όπως πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε πολιτική προσωπικότητα που επηρέασε είτε θετικά είτε αρνητικά την πορεία του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.