Κωνσταντίνος Μπαργιώτας: Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές ο βουλευτής του Ποταμιού

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας: Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές ο βουλευτής του Ποταμιού

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο έως τώρα βουλευτής του “Ποταμιού” Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, όπως έκανε γνωστό με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Επιστολή απέστειλε και στον επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίον εξηγεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, στρατεύτηκε στο «Ποτάμι» επειδή πίστεψε πως σηματοδοτούσε το νέο στην πολιτική σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, αλλά δυστυχώς στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι του Ποταμιού απομακρύνονται απογοητευμένοι σε μια φθίνουσα πορεία.

«Οι άνθρωποι που πιστέψαμε στο Ποτάμι φεύγουμε. Λυπάμαι που το Ποτάμι μπορούσε και δεν τόλμησε. Λυπάμαι για τη μεγάλη ευκαιρία που απέτυχε να αξιοποιήσει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαργιώτας και σημειώνει ότι η απόλυτα συγκεντρωτική, αρχηγική δομή του κόμματος, η συνειδητή απόρριψη ενός ανοιχτού δημοκρατικού οργανωτικού μοντέλου οδήγησε σε μια διαρκώς συρρικνούμενη ηγετική ομάδα που απέτυχε να παράξει πολιτική».

Ταυτόχρονα τονίζει ότι η συλλογικότητα δεν λειτούργησε ποτέ και από πολύ νωρίς ακόμη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία. «Μείναμε χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς συνεπή πολιτική γραμμή και πολιτική συμμαχιών», αναφέρει και προσθέτει: «εδώ και πολύ καιρό πολιτευόμαστε αμήχανοι κοιτώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά, κάνοντας αντιπολίτευση με όρους επικαιρότητας, από μέρα σε μέρα, από θέμα σε θέμα. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι αναστρέψιμη»|.

Ο κ. Μπαργιώτας σημειώνει, επίσης, την ανάγκη ανασύνθεσης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού φορέα. «Ένα ακόμη μικρό κόμμα που βρίσκεται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας έτσι όπως έχει εξελιχθεί το Ποτάμι, δεν μπορεί πια να προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας. Η ανασύσταση ενός νέου μαζικού πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη» αναφέρει σημειώνοντας ότι «σήμερα που η κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στην απόγνωση, μια αναπαλαιωμένη ΝΔ πολύ λίγο πείθει στον ρόλο του σωτήρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter